9 Липня, 2024
Жінки після 40 років перетворюються або в хороше вино, або в оцет

Жінки після 40 років перетворюються або в хороше вино, або в оцет

Про те, що відбувається з особистою, діловою і сексуальною привабливістю жінок після 40 років, кажуть останнім часом дуже багато. По-перше, тому що таких жінок (і чоловіків) в суспільстві стає більше. По-друге, тому що змінюються стандарти їхньої поведінки. І від колективістського «так мені нічого не треба, нехай молоді живуть, а я тут з онуками посиджу» такі жінки перехідять до зовсім іншої філософії. До філософії особистого успіху.

Останнім часом постійно натикаюся на поняття late bloomers. Це про тих, хто пізно вступив в гру і пізно отримав визнання. Ну, по нашим сучасним мірками пізно. За мірками суспільства, в якому існують 20-річні зірки Тік-Току і Ютюбу, які вже заробили собі на все, що хотілося, і спробували все, що можна було спробувати.

Пояснень такого пізнього запалювання може бути багато – від раптової зміни роботи мозку (таке насправді може статися, кажуть, що центри, що відповідають за стратегічне планування, дозрівають після 25 років). До раптового шансу, і це вже зовсім виходить за рамки того, що людина сама може контролювати. Ясна річ, що late bloomers можуть бути як жінки, так і чоловіки. Морган Фрімен виявився в Голлівуді в 43, Віра Вонг відкрила свій перший весільний бутік в 41, а про полковника Сандерса з його KFC я взагалі мовчу.

Коротше кажучи, філософія нового часу така: якщо до 40 років у тебе не вийшло, це не означає, що ти невдаха. Цілком можливо, що ти просто late bloomer і все найкраще – попереду. Але це не точно…

Приблизно така ж ситуація, як мені здається, складається і з жіночою привабливістю. Якщо жінка до 40 років цілком собі звичайна середньостатистична дама, то іноді після 40 може включитися і пізнє запалювання, а не тільки процеси старіння і розкладання. Такі випадки рідкісні, але мені вони відомі.

Ну а в цілому я помітила, що тренд «мені б когось на 20 років молодшого» останнім часом вже не такий агресивний. І установка «після 30 повзеш на кладовище» у багатьох адекватних (це важливо) чоловіків заміщається на установку «всі ровесниці, як, втім, і ровесники, різні». А з віком можна перетворитися не тільки в оцет, а й в хороше вино, у якого будуть свої шанувальники.

Словом, світ став якось добрішими і визнав, що у деяких сорокарічних і старший жінок шанси на раптовий зліт і перетворення з лялечки в метелика все-таки є, причому у всіх життєвих сферах. Може, вся справа в життєвому досвіді?

Однак, як мені здається, справа навіть не в віці, а в вірі. Хто зберіг її після багатьох років невдач, а таких одиниці, той, ймовірно, має величезну стресостійкість і не схильний здаватися. А це дуже цінні для успіху якості…

За матеріалами

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *