4 Травня, 2024
Заміж – не така вже й хороша ідея для жінки, ось задумайтеся

Заміж – не така вже й хороша ідея для жінки, ось задумайтеся

Колись шлюб був умовою не те, що нормального життя, а самого елементарного виживaння. І страх залишитися незаміжньою був найсильнішим з можливих жіночих страхів. Як би здивувалися ті дівчата, потрапили б вони в сучасні умови. І навряд чи рвалися б заміж за сучасних можливостей.

Потроху і сучасні жінки перебудовуються з мети побудувати сім’ю за всяку ціну на особисте зростання, гармонійні відносини, не погоджуються на сypoгат близькості заради пристойності і штампа.

І чесно кажучи, не завжди цей штамп вигідний. Відразу виникають нові майнові відносини, зобов’язання, матеріальна відповідальність. Причому виникає з обох сторін, тому багато пар просто живуть разом, не бажаючи ускладнювати ситуацію з численними дітьми, утриманцями і колишніми дружинами-чоловіками.

Одружитися є сенс лише тоді, коли присутні справжні почуття. Коли пара горить від любові і пристрасті, коли у них однакові цілі і цінності. Люди свідомо будують союз на довгий термін, але не завжди цей проект виявляється вдалим.

З віком і почуття можуть охолонути, і смаки змінюються, люди себе показують з несподіваного боку. Нещодавно ще шалено закохані, вони дивляться один на одного критично і чекають виконання своїх планів.

І ось виявляється, вона хотіла дітей – але не відразу, а він вважає її легковажною, що вона просто пропалює життя.

Вона сподівалася, він буде її фінансовою опорою, а він чекав, що вона побудує кар’єру. Він хоче командувати і вона хоче командувати.

В якомусь сенсі раніше було простіше. Жінка займалася тим, що всередині будинку, чоловік тим, що зовні. Вона зберігала домашнє вогнище, поралася з дітьми.

Чоловік приносив продукти, вона готувала, чоловік привозив тканини, вона шила. Чоловік пас овець, вона пряла шерсть. Він дійсно працював, і вона цінувала це. Цінувала його захист, його силу. Вона теж працювала, і чоловік це бачив.

Сьогодні чоловіки претендують на сильну роль, хоча на роботі не перетруджуються. І вдома нічого не хочуть робити. Але вони і зовні удома не пасуть овець, не вбивaють вopогів і не орють в полі. Просто клацають мишкою, як їхні дружини.

Хіба не логічно, що у них повинні бути рівні обов’язки і рівні права? Однакова відповідальність і можливість впливати одна на одну?

Але стереотипи минулих століть ще тиснуть на нас. Але вже не працюють.

Тому не варто поспішати жінці кидатися в РАЦС. Набагато вигідніше навчитися стояти на власних ногах, таких жінок чоловіки цінують більше. Чоловікам теж не вигідно бігти в РАЦС, жінки поводяться набагато пристойніше і цінують партнерів більше, коли бояться їх втратити.

Про все можна домовитися. З важливих питань можна укласти окремий договір у нотаріуса. Подумайте, зараз навіть вaгiтність перестала бути приводом для покупки кілець. А якщо вже зважилися на шлюб – щастя вам!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *