19 Вересня, 2024
Заправка з буряка на зиму: завжди виручає. Підходить хоч для борщу, хоч для салату під шубою

Заправка з буряка на зиму: завжди виручає. Підходить хоч для борщу, хоч для салату під шубою

Ця заготівля з  буряка може використовуватися не тільки для борщу, але і для приготування різних страв, як перших, так і других,  салатів.

Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:

  • буряк відварений, 2.5 кг;
  • сіль, 2 ст.л;
  • цукор, 3 ст. л;
  • оцет 9%, 3 ст.л;
  • олія соняшникова, 150 мл.

Процес приготування

Я завжди вибираю буряк, який забарвлений у темний колір, без білих прожилок у середині овочів. Насичений і однотонний колір говорить про те, що буряк солодкий, отже і заготівля буде дуже смачною.

Заправка з буряка на зиму: завжди виручає. Підходить хоч для борщу, хоч для салату під шубою

Відварюємо буряк, остудити і чистити, натираємо на великій тертці або на тертці для корейської моркви.

Заправляємо сіллю і цукром, олією та оцтом, перемішуємо.

Тушимо після закипання 30 хвилин, потім пробуємо на сіль і цукор, кислоту, якщо щось необхідно додати на ваш смак, додавайте.

Розкладаємо салат у стерилізовані баночки, закручуємо стерилізованими кришками.

Укутуємо банки рушником і залишаємо остигати в приміщенні.

Зберігаємо консервацію в коморі або підвалі, стояти вона може кілька років.

Заправка з буряка на зиму: завжди виручає. Підходить хоч для борщу, хоч для салату під шубою

Цю заготівлю я додаю в борщ, роблю простий салат із часником, використовую для салатів з оселедця, додаю до тушкованих овочів з картоплею, а також роблю вінегрет.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *