17 Травня, 2024
Зрозуміла лише з віком! Про що не варто розповідати навіть близьким

Зрозуміла лише з віком! Про що не варто розповідати навіть близьким

Раніше я була відкритою людиною. Я не помічала токсичних людей, не помічала тих, хто хоче мені насолити, хто заздрить і розносить плітки. Тільки в зрілому віці я досягла істини, тому хочу поділитись нею з вами. Не робіть моїх помилок!

Я припинила ділитися своїми планами. Кілька років тому я стала помічати, що після того, як я про щось розповім, все відразу починало валитись на моїх очах. Якось я дуже довго тримала в собі секрет. Потім вирішила, що всі мої здогади — марення, і поділилася задумом із найкращою подругою. Все вмить пішло навперейми. Тоді й дійшло: нікому довіряти не можна. Тобі здається, що людина щиро радіє твоїм перемогам, а в душі вона заздрить і бажає тобі провалу.

Не можна розповідати про сімейні скандали. Ніхто вам не співчуватиме, тільки порадіють. Я це зрозуміла після одного випадку, про який зараз розповім.

Моя подруга сильно посварилася зі своїм хлопцем. Про свою «трагедію» вона розповіла сусідці. Та порадила зібрати речі та бігти. Подруга так і вчинила. Сусідка вирішила скористатися ситуацією і взялася фліртувати з хлопцем моєї подруги. Як з’ясувалося, вона давно вже поклала на нього око.

Після цього випадку всі сімейні розбіжності не виношу з дому. Якщо в мене питають, як справи, як чоловік, відповідаю: “Все нормально!” Навіть якщо в цей момент ми не розмовляємо одне з одним, я все одно про це замовчую.

Не варто розповідати про свої прибутки. Не треба розповідати людям скільки у вас є грошей. Навіть найближчі люди можуть відчувати заздрість, часом і ненавмисно. Ніхто не буде радіти вашим набитим кишеням, а ось скористатися вашою добротою та поблажливістю – це завжди будь ласка.

Наприклад, мій чоловік мав колегу, який вічно скаржився на погане фінансове становище. Моєму чоловікові часто доводилося оплачувати його рахунки в кафе і навіть платити за проїзд. Згодом цей колега вирішив, що всі завжди повинні йому давати гроші та виконувати вмить його бажання, адже він такий нещасний.

Візьміть за звичку мовчати. Коли починають про вас говорити, переводьте тему. Ось побачите, життя одразу налагодиться.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *