20 Вересня, 2024
Коли здається, що весь світ проти тебе – прочитай цей текст!

Коли здається, що весь світ проти тебе – прочитай цей текст!

Ця стаття – для тих, кому ДУЖЕ погано. Коли здається, що весь світ – проти тебе, коли здається, що життя влаштувало справжнє цькування. Коли мучить єдине питання – ЗА ЩО МЕНІ ВСЕ ЦЕ???

Коли особисте життя тріщить по швах, коли фінанси одностайно показують тобі велику і жирну дулю. Коли все, що раніше становило цілком собі повноцінну картину твого світу, буквально руйнується на очах! Іде те, що дорого, втрачаєш те, що любиш. Коли вже зовсім не зрозуміло, навіщо, для чого жити. А головне – ЯК жити після всього того лайна, що трапилося в твоєму житті.

Я розповім тобі зараз історію. Коли мені було років 5-7 (точно не пам’ятаю), я підібрала на вулиці кошеня, зовсім маленьке. Принесла його додому, налила в блюдце молока і посадила його поруч. А він голодний, кричить, як божевільний, а що я від нього хочу – не розуміє. І кричить … І голодний … Я його почала підштовхувати до блюдця, намагаюся моською в молоко занурити трошки, а він чинить опір, дряпається, кричить ще голосніше, тепер ще й від образи і від обурення за таке насильство над ним! Впирається всіма лапами, викручується. А я намагаюся бути акуратною, сильно на нього не тиснути. Загалом, поки я його не тюкнув в це блюдце, він так і не почав пити. Коли вже пів мордочки було в молоці, він зрозумів, що це – їжа, що це – їстівне, що це – можна їсти!

Ти зараз – як той кіт. Життя тебе тюкає, а ти – пручаєшся. Ти жалібно нявкаєш і намагаєшся вирватися з цієї життєвої каші. Ти відчуваєш, як життя тебе ображає, а життя намагається показати тобі блюдце, в якому налито молоко …

Ти пручаєшся, тому, що те, що відбувається на даний момент в твоєму житті – не за планом, ти цього не просив, ти цього не хотів і що ще більше лякає – ти й гадки не маєш, що буде далі !!! Немає карти місцевості, а значить, немає впевненості, що далі буде просвіт, що далі буде краще. Якщо ти не бачиш, але зробити нічого не можеш – відпусти хватку, послаб контроль, раз контролювати ситуацію все одно не виходить. Як то кажуть, розслабтеся і отримуйте задоволення. Кошеня теж і подумати не міг, що в результаті такого варварського до нього відношення він отримає їжу …

А життя не тюкає просто так. Це АБСОЛЮТНО ТОЧНО. Будь-яка криза в житті – це підсумок накопичених нестикувань (бажаного – з діями, свідомих запитів – з підсвідомими установками, планів і завдань – з одержуваним результатом). Це можливість для перегляду своїх цінностей, свого світогляду, свого ставлення. Це можливість для переосмислення того, що ти робиш НЕ ТАК.

І якщо світ не милий, і здається, що простіше здатися, піти, опустити руки, то згадай про те кошеня. Ти – це він. Якщо криза затягнулася, якщо чорна смуга вже перетворилася на повноцінну галявину, значить:

1) ти продовжуєш чинити опір;

2) ти так нічого і не зрозумів, переоцінки, переосмислення того, що відбувається в твоєму житті і ДЛЯ ЧОГО (а НЕ ЧОМУ!) – не відбулося.

Життя завжди дає молоко (так і хочеться сказати, “за шкідливість”). Як скоро ти його отримаєш – залежить від того, на скільки ти готовий пережити те, що спершу сприймається, як цькування.

Автор: Ганна Максимова

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *