20 Жовтня, 2024
Коли тата не стало, я віддала його сільський будинок сусідці, адже Марія чотири роки доглядала за моїм батьком, хоча він був чужою людиною їй. Та моя родина проти такого рішення, це не подобається батькам чоловіка

Коли тата не стало, я віддала його сільський будинок сусідці, адже Марія чотири роки доглядала за моїм батьком, хоча він був чужою людиною їй. Та моя родина проти такого рішення, це не подобається батькам чоловіка

Я народилася і виросла в селі. Згодом поїхала навчатися в місто, вступила до університету. Коли закінчила навчання, то повертатися в село зовсім не хотіла, тоді я вже звикла до міського життя.

Я вважала, що в селі немає що робити молодій людині, там зовсім немає перспектив. Роботи практично немає, зарплата дуже маленька. А в місті й вийти було куди, там цікавіше, і роботу можна було хорошу знайти й зарплата достойна. Звісно, що я хотіла жити в місті.

З чоловіком своїм, Михайлом, я зустрілася коли вже працювала на своїй роботі після університету. Він був місцевим, адже народився в цьому місті. Жив Михайло у власній квартирі, яку купили йому тато з мамою. З чоловіком мені пощастило, ще й добре, що в Михайла була своя квартира.

Михайло був працьовитим та простим. Він любив часто їздити до моїх батьків в село. Постійно старався всім допомогти тещі з тестем. Родина чоловіка теж люди міські, дачі ніколи у них не було. Тому для Михайла було дуже цікаво в селі в моїх батьків.

Так вийшло, що мами давно не стало, а тато залишився сам один. Та кілька років татові вже було важко самому щось робити, йому потрібно було більше допомагати. Я хвилювалася, хотіла забрати тата в місто, але він не хотів їхати з дому, батько хотів жити в селі. Він не хотів залишати рідну домівку і їхати в місто.

Я не знала, що мені робити, вже що тільки не думала, і як не розмовляла з татом. Залишити все і їхати доглядати за ним в село я теж не могла, оскільки в місті у мене своя сім’я та й робота. На допомогу мені тоді прийшла сусідка Марія. Вона вдова вже дуже давно, дітей своїх в неї не було. Живе собі в старенькій батьківській хаті. Вона запропонувала мені свою допомогу, оскільки тато був до неї завжди добрим у всьому в весь час їй допомагав. Я не хотіла давати багато клопотів чужій людині і просити її доглядати за похилим батьком. Але Марія пояснила, що їй буде не важко принести йому миску супу чи каші, а я привозитиму продукти. Я погодилася, адже й вибору не було.

Ми з Михайлом завжди приїжджали коли була можливість. Допомагали всім. Привозили харчі, адже я багато готувала вдома татові, давали гроші по можливості. Михайло робив всю складну роботу по господарству, він старався дуже. Ніколи ні в чому ми не відмовляли ні моєму батькові, ні Марії, оскільки вона жила сама, то ми ще й і їй допомагали, коли мали можливість, за цей час ми з цією людиною зріднилися дуже.

Я розуміла як важко доглядати за похилу людину, але Марія мені нічого не говорила. Тому коли тата не стало, я віддала його будинок для Марії. В неї була геть старенька хатинка, там вже стеля текла і стіна хилилася. А Марія ще жінка молода, нехай користується.

Михайло мене повністю підтримав у цьому рішенні. Вона дуже багато сили віддала, майже чотири роки доглядала за моїм стареньким батьком. Хоча він для неї був геть чужою людиною. Коли про моє рішення дізналася родина. Всі в один голос почали критикувати моє рішення, що не можна у нас час віддавати будинок чужій людині.

Та найбільше мене засмутили свекри, тепер вони постійно докоряють мені, що я живу в квартирі чоловіка, а свою хату віддала чужим людям. Та я щиро вважаю, що вчинила по-людськи.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *