21 Листопада, 2024
Консервовані баклажани, до смаку як шашлик: смачний рецепт

Консервовані баклажани, до смаку як шашлик: смачний рецепт

Баклажани – це специфічний овоч, який не всім до смаку. Однак, є рецепт синеньких з часником, який нагадує найсмачніший у світі шашлик. Ніхто навіть не здогадається з чого приготовано страву.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка

Продукти, які потрібні:

  • Баклажани – два кілограма;
  • Ріпчаста цибуля – пів кілограма;
  • Часник – одна головка;
  • Чиста вода – 150 мл;
  • Сіль – півтори стол. ложки;
  • Приправа для шашлику – дві чайні ложки;
  • Цукор – дві стол. ложки;
  • Харчовий оцет – 80 мл;

Переходимо до процесу приготування

Помийте баклажани, відріжте плодоніжки і зріжте шкірку, далі розділіть навпіл і поріжте в вигляді великих шматків.

Поріжте цибулю у вигляді тонких півкілець, а часник на тонкі пластинки або видавіть через прес.

У сковорідці підігрійте олію соняшникову, підсмажте з усіх боків шматки баклажанів і розкладіть їх на окрему тарілку для охолодження

У каструлю налийте чистої води, розчиніть в ній сіль з цукром, влийте оцет, дайте покипіти на мінімальному вогні 1 хвилину і після цього охолодіть маринад.

Шматки баклажанів покладіть в каструлю шарами, між ними розкладіть подрібнені часник з цибулею, а зверху посипте приправу для шашлику.

Заповнену баклажанами каструлю залийте приготовленим раніше маринадом, накрийте плоскою тарілкою і притисніть важким тягарем.

Відправте каструлю з баклажанами на 12 годин в холодильну камеру, щоб з них виділився сік.

У стерильні скляні баночки розкладіть порівну ріпчасту цибулю, а наверх баклажани шматками і залийте маринадом.

У широкій каструлі постеліть рушник, поставте банки з закускою, накрийте кришками, покладіть на кожну невеликий вантаж, далі влийте по плечики теплої води і після закипання стерилізуйте баночки 10 хвилин, а потім закатайте.

Переверніть догори дном, загорніть у ковдру і залиште остигати.

Така пікантна закуска з ароматних і смачних баклажанів, прикрасить будь-який святковий стіл.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *