20 Вересня, 2024
ЛЮБОВ ЖИВЕ 3 РОКИ…? А ЩО ДАЛІ?

ЛЮБОВ ЖИВЕ 3 РОКИ…? А ЩО ДАЛІ?

Любов живе 3 роки. А потім?

Любов на думку фахівців, які уважно займаються даною проблемою справді живе від 6 місяців до 3 років. Чому так? Перш за все, необхідно зробити застереження, такий час живе саме «любов – пристрасть», яка включає в себе активний сексуальний потяг до партнера, після чого, мозок гальмує викид любовних гормонів, але не завжди це триває тільки три роки. Іноді набагато довше.

Та якщо все ж так склалося, що три роки – тоді партнерам, і частіше за все жінці, здається – «він мене розлюбив!». Але ні, не розлюбив. Просто любов переходить в іншу форму любові – «любов-дружбу» або «любов-повагу», яка характеризується прихильністю і довірою до партнера.

Чому ж «любов-пристрасть» зникає?

Біологічно людський організм не може перебувати в стані любові тривалий час. Адже любов це – стрес, тому організм, просто може «розвалитися» від нього. І саме тому, біологія людини змінюється, і запал любові знижується, спрацьовує «запобіжний клапан». Дуже часто це різко відбувається у чоловіка, рівень його гормонів пристрасті падає і ось: «він менше став дзвонити», рідко відправляє смс, скасовує побачення, каже що йому ліньки писати – все, він мене розлюбив», думає жінка. І що зазвичай вона робить у такому випадку – пред’являє претензії чоловіку – «Ти мене не любиш!»

Адже в період підвищеного вмісту гормонів кохання, чоловік був ніжним, писав щодня, обіймав, давав багато уваги і нерідко жінка відчуває в легкому ступені ефект який відчувають наркомани – «ефект ломки» за тими часами «цукерково-букетного» періоду, який був у них раніше, і .. демонструє відповідну «ломці» поведінку: «Ти мене забув», «Я тобі не потрібна». І саме ця жіноча стратегія-пред’явлення чоловікові претензій дійсно може вбити те почуття прихильності і любові до неї, яке прийшло до чоловіка на місце «любові-страсті».

Чоловік спочатку включає «тактику виправдання» на кшталт: «Та заспокойся. Все добре, я люблю тебе», але часто жінка і чути цього не хоче, і не вірить його словам. На жаль, це і призводить до емоційного «вигорання» почуттів чоловіка і він іде.

Якщо жінка розуміє психологію, вона в цей період «охолодження» починає жити так як і жила до зустрічі чоловіка і так само, як і її чоловік – тобто своїм життям, повертаючи дружні зв’язки, наприклад, зі своїми подругами і всі ті задоволення і хобі, які вона так любила, таким чином, компенсуючи відсутність деякої уваги чоловіка.

Зазвичай, чоловіки дуже вдячні жінкам за таку спокійну і розуміючу позицію і тоді вони ще більше починають відчувати любов до цієї жінки і вже з власного бажання знову приділяють їй свою увагу. Починається «другий медовий місяць», тобто тепер у стосунках є і «любов-дружба», «любов- повага», та ще і повертається з новою силою «любов-пристрасть».

Тож не хвилюйтесь, все до кращого.

Психолог Фофанов Олексій

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *