20 Вересня, 2024
Моя свекруха ніколи не привозить гостинці онукам, але раз на місяць скидає гроші на карту

Моя свекруха ніколи не привозить гостинці онукам, але раз на місяць скидає гроші на карту

Марія Леонідівна обожнює наших дітях. Свекруха часто приїжджає до нас в гості, а іноді внучки у неї з ночівлею залишаються.

Раніше вона приносила їм гостинці та іграшки. Ніколи не була без розмальовок та нових іграшок. Щоб порадувати онучок, Марія Леонідівна грошей не шкодувала.

Дочки раділи презентам. Вони, як і всі діти, забирали все гостинці і бігли до себе в кімнату грати, забуваючи про гостя. Їй таке ставлення не сподобалося, і вона зробила висновки. Тепер вона приходить до нас з порожніми руками, навіть нічого до чаю не купує.

Дівчатка заплакали, адже вони більше подарунків чекають, ніж саму бабусю. Я їм намагалася пояснити, що бабусю треба любити просто так, а не чекати подачок, але вони, природно, слухати мене не стали. Образилися і закрилися в своїй кімнаті.

Ми зі свекрухою пили чай на кухні, і вона зізналася мені, чому вирішила зрадити своїм принципам. Вона знайшла в мережі якусь статтю, в якій сказано, що якщо часто балувати дітей подарунками, вони будуть тільки їх і чекати, а до тієї людини, яка їх робить, стануть байдужими.

Марія Леонідівна хотіла б з онуками час проводити, а не просто їх радувати іграшками та солодощами. На прощання вона мені дала 1000 гривень і попросила щось купити дівчатам.

Вона – дуже вразлива і недовірлива жінка, постійно про щось переживає і турбується.

Одного разу вона дізналася від подруги, що для комфортної атмосфери в будинку потрібно мити все від дверей у напрямку до вікон, а воду потім виливати з певним заклинанням. Тепер прибирання у неї проходить тільки за цим принципом. Вона не змушує мене копіювати її методи, просто ділиться своїми враженнями.

Гроші я хотіла віддати їй назад. Ми з чоловіком не потребуємо фінансової допомоги, а у свекрухи тільки одна пенсія. Тому витрачати на «забаганки» дочок я не збиралася, тим більше ведуть вони себе неправильно.

Марія Леонідівна наполягала. Я покликала до нас чоловіка.

Чоловік спробував поговорити зі своєю мамою, але вона була категорична. Вона сказала, що образиться на нас, якщо ми відмовимося від грошей. Ми здалися.

З тих пір вона щомісяця перераховує гроші на карту, щоб ми щось потрібне купували її онукам. Сума залежить від її можливостей, від тисячі до трьох. Ми з чоловіком ці гроші не чіпаємо, так і зберігаються на банківській картці. Потім додамо туди ще грошей і подаруємо свекрусі на день народження.

Марія Леонідівна, до речі, була права – її план виявився виграшним. Внучки тепер радіють її приходу, вони грають з бабусею і нічого не вимагають.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *