8 Вересня, 2024
Мудрі люди не вміють мстити… Все за них зробить карма…

Мудрі люди не вміють мстити… Все за них зробить карма…

Як гукнеш — так і відгукнеться… Чи не раз ми, зустрівшись віч-на-віч із болем, хочемо відомстити, відплатити тою ж монетою. Та розумні люди, з розвиненим емоційним інтелектом чинять по-іншому: вони намагаються контролювати всі негативні почуття, і добро, яке живе всередині їх душі, випромінюється назовні навіть на кривдника.

Карма чи Провидіння, як би ми його не називали, справді є у світі. Всесвіт відгукнеться тобі тим, що ти йому даєш.

Чому не варто жадати помсти й зла людині?

1. Розумним людям і так зрозуміло, що найкраща помста — бути здоровим, щасливим і успішним

Гнів та ненависть — руйнівні для людини почуття, вони розривають її на шматки й не дають можливості жити в гармонії з собою і світом. Натомість мудрі люди знають, що бути щасливим, коханим і успішним — найпевніший спосіб відомстити всім заздрісникам, змусити їх ще більше кусати собі лікті. То чому не скористатися цим методом?

2. Вони розуміють цінність іміджу в нашому світі

Попри все, ваш імідж, “обличчя”, як кажуть українці, стане визначальним для вашого життя. Заробите репутацію ненадійної, заздрісної особи — вважайте, самі собі копаєте могилу. Натомість чесність та відкритість щодо інших людей ще нікого у світі не підвели.

3. Вони розумно ставляться до всіх своїх битв

Не кожну сварку треба завершувати, і не кожен конфлікт розв’язувати, — розумні люди знають це, як ніхто добре. Навіть втягуватися у суперечку, якщо можна не витрачати свої сили на токсичних людей? Так вони й роблять: крок назад не завжди означає програш.

4. Негативні почуття стають ще більшим мотиватором

Всі емоції — негативні та позитивні — спрямовані на становлення нашої індивідуальності та особистості. Замість “Я йому відплачу” скажіть собі “Я зроблю з цієї ситуації висновок”, і, повірте, відповідь прийде миттєво. Відповідь, як стати кращим і вийти з гніву переможцем.

5. Вони розуміють, що гнів має свої наслідки

І руйнівні та навіть нищівні не лише щодо людини, на яку гнів спрямовується, а й щодо вас. Розумні люди роздумують в серці, зважують всі за і проти: а чи я сам від цієї злоби не постраждаю. Вони вміють і знають, як думати наперед.

6. Вони розуміють, що доля все розкладе на свої місця

З часом, а саме так і буде, зло повернеться сторицею до тієї людини, яка його бажала. Розумні люди дають крок назад і дозволяють долі все розкласти “по поличках”. І в цьому випадку не дозволяють злості запанувати над собою.

7. Вони не бажають забруднити рук

Вмити руки тут — не найгірший варіант розвитку подій. Якщо зрозуміти, що ти — лиш третя сторона, яка повинна тільки спостерігати за неминучим поворотом долі, то вже й не захочеться “бити морду” кривдника в прямому і переносному сенсі цих слів. Розумні люди тому і віддають все у руки світового Провидіння та справедливості.

А як ви вважаєте, чи справджується приказка: “Що посієш, те й пожнеш?” Чи діє воно у вашому житті?

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *