6 Липня, 2024
Навіщо дарувати подарунки багатим людям? У них і так усе є…

Навіщо дарувати подарунки багатим людям? У них і так усе є…

Одну жінку багаті сусіди запросили на весілля своєї дочки. Вони знали, звичайно, що жінка ледве зводить кінці з кінцями. І тому відразу сказали: мовляв, дарувати нічого не треба! Ми знаємо ваше становище, навпаки, ми хочемо вас пригостити і порадувати. Приходьте! Будемо раді!

Вони щиро запросили, від душі. І можна було піти, подивитися виступи артистів задарма, смачно поїсти і ще додому забрати купу всього. І жінка пішла. Одяглася гарно і пішла. Але йти без подарунка або дарувати щось дешеве вона не захотіла. Хоча ж у багатих все є. А дорогих подарунків їм надарують такі ж багатії, їх друзі та рідні.

Але ця Ірма купила дві витончені срібні ложечки в оксамитовій коробці. Дорогі, авторської роботи. Дуже дорогі для неї. Вона хотіла пальто купити, а купила ложечки. Тому що хотілося їй від душі привітати сусідів, віддячити за запрошення і зберегти свою гідність. Ось три причини, за якими вона купила вишукані ложечки зі срібла.

Знаєте, ложечки нареченій дуже сподобалися. Вона відразу подивилася і рідним показала. Правда, всі стали говорити: «Ну навіщо Ви тратилися!», Але Ірма тільки посміхалася і вітала молодих. Чомусь вона відчувала приплив сил і щастя.

Найцікавіше, що з того дня їй стало щастити. Знайома запропонувала іншу роботу, там платили набагато більше. Потім стали будувати дорогу на околиці і за маленький садовий будиночок дали пристойну компенсацію. Дуже пристойну.

Ірма купила квартиру на ці гроші. І за рік ціна на цю квартиру піднялася вдвічі. Потім знайшовся підробіток, Ірма стала редагувати тексти. Потім свої почала писати. І добре цим заробляти. Потім познайомилася з лікарем з іншого міста, людиною порядною і дуже забезпеченою. А потім створила з ним сім’ю.

Вона пам’ятала про ложечки і вважала той подарунок початком свого щастя.

Так. Недарма в народі була така імітаційна магія: кинути монетку у двір багатого сусіда. Без злого наміру, без заздрості, а ось як кидають монетку в фонтан або в море. Якщо ти дав багатому, ти і сам багатий. Якщо ти зробив подарунок тому, хто живе в достатку і нічого не потребує, то ти теж не потребуєш.

Ти рівня багатієві, раз не просиш нічого, а даєш. Ти пропонуєш долі новий сценарій. І обмінюєшся енергією з забезпеченими людьми; НЕ береш, а даєш їм. Взаємодієш на рівних, стаєш частиною системи і отримуєш її властивості: благополуччя і достаток. І морально відчуваєш себе інакше. Той, хто може дати багатому, сильний і успішний!

Це теж спосіб налаштувати себе на успіх. Приєднатися на рівних до успішної системи. Підвищити свою самооцінку. Вийти з ролі «бідного родича» і змінити сценарій долі.

Бідний може тільки брати. Багатий може давати бідним. І повинен їм давати. Але ще багатий може на рівних давати і багатим, це важливе доповнення. Дарувати подарунки. І один із шляхів до зміни життя – спочатку це уявний шлях, а потім з’являється шлях реальний …

© Анна Кир’янова

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *