20 Травня, 2024
Найжахливіше невезіння відбувається перед найбільшим щастям…

Найжахливіше невезіння відбувається перед найбільшим щастям…

Невезучий – не означає «нещасливий», це різні речі, просто люди їх плутають. Як одна молода жінка, яка була дуже невезучою. Наречений її кинув, обдурив. Залишив її з дитям під серцем.

Позбутися від дитини ця юна жінка не зважилася; пішла було до лікаря, так не пощастило. Лікар накричав на неї, це в далекі часи було. Накричав і всіляко принизив. Дівчина вискочила за двері. Пішла мамі зізнаватися. Мама її тут же прокляла. Мама зазвичай проклинала дочка в скрутну хвилину, щоб приховати своє збентеження. Ну, це я так сумно жартую.

Прокляла і вигнала з кімнати. У них була кімната в комуналці в Петербурзі.

І дівчина стала жити у старої ненормальної бабусі в Кронштадті. Ну, а потім знову не пощастило – вона народила двійню. З одним-то впоратися важко, а тут двоє…

Сусіди зглянулися і подарували їй коляску для двійні, стару і рипучу. Ось все ж пощастило: у когось в сараї знайшлася ця потрібна коляска. Невдачлива дівчина поклала близнюків в коляску і пішла гуляти з ними в повній прострації.

Теж осінь була. Бруд, буре листя і крижана вода каналу за чорними гратами. Йде вона, скрипить жахлива коляска, дощ і вітер. І тут ця коляска буквально розсипається на ходу. І дитинчата летять в бруд в своїх ковдрочках. Скінчилося крихітне везіння, як і слід було очікувати.

Дівчина закричала і кинулася збирати своїх немовлят. Ридає і кричить; ну чого ви хочете, їй було вісімнадцять років. І суцільне невезіння. Двійнята теж, мабуть, невдачливі…

А поруч біля штабу курили браві морські офіцери. Тоді всі курили. В чорних шинелях, в кашкетах морських. Вони прямо остовпіли від такої картини, а один виплюнув недопалок і кинувся на допомогу. Моментально виловив діточок з бруду. Тут і інші приспіли, стали коляску лагодити і всіляко підтримувати дівчину. І немовлятам показувати «козу». Немовлята абсолютно не постраждали, тільки забруднилися. І розчулено усміхалися беззубими ротиками.

Ну, а невезуча мама вийшла заміж за цього швидкого офіцера, ось і все. І стали вони жити дуже добре. Курити він, до речі, кинув, – все ж діти, їм шкідливо. І свого ще народили хлопчика.

Так що не треба плутати невезіння і нещастя. Навіть навпаки: найжахливіше невезіння відбувається перед найбільшим щастям. Недарма люди стануть в коров’ячу міну або птах їм накакає на голову, а вони радіють – це на щастя!

Так що не впадайте у відчай, якщо не щастить. Це не страшно. Бруд відмиється, неприємність забудеться, а щастя не за горами. Може, зовсім поруч стоїть і курить. Хоча ні, курити шкідливо. Просто вартує за рогом і чекає свого часу; коли треба буде підбігти і витягнути вас з бруду…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *