Ці оладки я називаю пончиками, настільки пишні та повітряні вони виходять. Дуже смачно подавати їх зі сметаною та будь-якими джемами та медом.
Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
- кефір, 900 г;
- яйця, 2 шт;
- цукор, 9 ст.л;
- борошно, близько 5 склянок;
- сода, 1,5 ч.л.
Процес приготування
Всі продукти повинні бути кімнатної температури. А кефір краще навіть підігріти.
З’єднуємо кефір та яйця, цукор, перемішуємо.
Всипаємо просіяне борошно і вимішуємо дуже густе тісто.
Всипаємо соду, перемішуємо та залишаємо тісто на 5 хвилин, не перемішуємо. Додатково соду гасити не потрібно, вона чудово вступає в реакцію в кислому середовищі кефіру, чудово підніматиме тісто і робитиме його пишним при обсмажуванні. Для такого кислого середовища, як кефір та сметана, завжди краще брати саме соду, а не розпушувач.
Розігріваємо олію в сковороді і столовою ложкою викладаємо тісто. Смажимо на невеликому вогні, можна під кришкою з двох боків до рум’яності та готовності.
Якщо ви налили багато олії, тоді оладки викладаємо спочатку на паперові рушники, а потім складаємо на тарілку.
За смаком ви можете посипати пончики цукровою пудрою або подавати їх зі сметаною, медом, варенням, шоколадною пастою та іншими смачними ласощами.