18 Травня, 2024
“Найпотворніша у світі”: історія мужньої жінки, яка заради дітей не побоялася стати посміховиськом

“Найпотворніша у світі”: історія мужньої жінки, яка заради дітей не побоялася стати посміховиськом

 не полінувалася, і вирішила дізнатися, що ж це за жінка, з вигляду якої вже не перший рік сміється інтернет.
Тепер жалкую, що й сама піддалася цьому.

Отже…

У різних народів різне уявлення, що таке краса. І те, що подобається, наприклад, племені махуа, ніколи не зрозуміти європейцям, і навпаки.

Мері Енн Беван з Великобританії свого часу отримала сумнівний титул “Найпотворніша жінка на світі”. Заслужено чи ні – судіть самі.
Мері Енн народилася 20 грудня 1874 року у Лондоні. Вона працювала медсестрою і в 29 років одружилася з флористом на ім’я Томас Беван.

Але незабаром після весілля тіло жінки почало змінюватися.
Лікарі з’ясували, що Мері Енн страждала на захворювання, відоме як акромегалія — воно характеризується виробленням надмірної кількості гормону росту. У 32 роки вона почала відчувати сильний головний біль і біль у м’язах, деякі частини її тіла раптом стали збільшуватися в розмірах. Але що ще гірше, 1914 року її чоловік помер, і Мері Енн залишилася одна з чотирма дітьми на руках.

Довгий час жінка намагалася ігнорувати власне здоров’я та працювала не жаліючи себе, щоб прогодувати дітей.

Люди на вулиці часто дивилися на неї з огидою, сміялися за її спиною. І тоді жінка вирішила, що якщо вже їй судилося бути “фріком”, то її сім’я має отримати з цього зиск. Вона взяла участь у дивному змаганні  “Найбільш чоловікоподібна жінка” і перемогла. Преса одразу охрестила її найпотворнішою жінкою на світі. Мері Енн страждала від приниження. Втішало її лише те, що головним призом була велика сума грошей.

Після перемоги в принизливому конкурсі жінці запропонували “працювати” у цирку – виставляти себе на потіху публіці. Мері Енн погодилася – люди готові були добре платити, щоб тільки подивитися на неї.

Її “кар’єра” була настільки успішною, що жінка переїхала до США і почала працювати в парку “Дрімленг” на Коні-Айленд, Нью-Йорк. Вона продовжувала там працювати до самої своєї смерті в 1933 році.

Можна сказати, що Мері Енн вдалося перетворити своє нещастя якщо не на удачу, то хоча б на стабільне джерело доходу.

Хотілося б, звичайно, вірити, що з того часу люди змінилися і навчилися шанувати та приймати один одного, незважаючи на зовнішність.

Але, на жаль, це не так.

Лише кілька років тому американська компанія Hallmark випустила серію листівок з фотографією Мері Енн Беван у ролі учасниці шоу знайомств із знущальним підписом… Листівки продавалися по всьому світу.

Одна з них потрапила на очі одному німецькому лікарю, який дізнався про жінку — йому доводилося працювати з людьми, які страждають на акромегалію.

Чоловік був такий обурений, що відправив протест до американської компанії та опублікував відкритий лист, вимагаючи припинити знущання над жінкою, яка довгі роки працювала медсестрою і, незважаючи на захворювання та огидне ставлення оточуючих, змогла забезпечити гідне життя своїй родині.

Незабаром компанія вибачилася і припинила випускати листівки.

Шкода, що люди постійно забувають, що гідність і людяність набагато важливіші за симпатичну особу.

© Істратова Вікторія

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *