2 Жовтня, 2024
Ніколи не викидаю  гнилі та опалі яблука, вони  приностять дуже багато користі

Ніколи не викидаю гнилі та опалі яблука, вони приностять дуже багато користі

Частина яблук під час сезону опадає та гниє. Більшість садівників викидають такі плоди. Однак, з них можна приготувати корисне добриво. Не залишайте плоди на землі, інакше ґрунт стане кислим та в ньому з’являться збудники хвороб. Краще приготуйте підживлення.

Яблучне добриво насичує ґрунт мінералами та вітамінами, підвищуючи його родючість. Добриво з яблук підходить для плодових дерев, кущів, ягід та овочів.

Яблука та попіл.

Обирайте плоди без гнилі та хвороб. Зробіть траншею на ділянці, вільній від рослин. Покладіть туди подрібнені плоди та присипте попелом. Він нейтралізує кислотність та стане додатковим джерелом живлення. Потім додайте невелику кількість гною та присипте ґрунтом. Навесні перекопайте ділянку та висаджуйте рослини.

Компост.

Щоб приготувати компост, можна використовувати гнилі та хворі яблука. Поки компост буде готуватися, патогени нейтралізуються нагріванням. До компосту можна додати скошену траву, попіл та ґрунт. Компост готують в закритій ямі. На дно покладіть шар трави, потім яблука та попіл. Зверху присипте ґрунтом. Яблука та траву беріть в співвідношенні 1:1. Попелу знадобиться 2 літри на 1 м. куб. Періодично розпушуйте компост вилами. В середині весни він буде готовим.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *