6 Липня, 2024
Образа – причина багатьох захворювань, наслідок гордині, і невміння спілкуватися

Образа – причина багатьох захворювань, наслідок гордині, і невміння спілкуватися

Кожній людині властиво ображатися. Ось навіть сьогодні по дорозі на роботу хтось ненароком наступив вам на ногу і не вибачився. Прикро? Звісно! Або напередодні кохана людина сказала або зробила щось не так. Прикро? Ще б пак! Або ви самі, задумавшись, ковтнули занадто гарячу каву і обпеклися. І тут же образилися: на себе, на каву і на весь світ. От халепа…

Незважаючи на те, що почуття образи дуже поширене і його регулярно відчуває кожна людина, необхідно розуміти його шкідливість і піддаватися цьому відчуттю як можна менше. Звідки ж береться це відчуття і чому так сильно впливає на людину?

Нікого нічим неможливо образити!

Людина сама приймає рішення, ображатися їй чи ні. У більшості випадків, звичайно, ображається: а як ще сприймати несправедливе зауваження начальника, як реагувати на догляд коханої людини до когось, на ваш погляд, менш цінного, як ще показати світові своє невдоволення рівнем життя?

У своїх образах дорослі люди виглядають дещо смішними і схожими на дітей ясельного віку, які образами і рясними сльозами домагаються уваги.

Чого може досягти людина, що давно переступила цей вік, але ображатися з приводу і без приводу не припинила, причому ображається вона серйозно і вірить, що це почуття їй якось допоможе в житті?

1. Вона не розуміє, що образа – деструктивне відчуття, що заважає розвитку її особистості. Ображені люди ніколи не досягають успіху в жодній зі сфер життя.

2. Якщо впустити образу себе в душу і дозволити їй там влаштуватися, вона стане основним відчуттям, що не дозволяє розвиватися іншим почуттям. Вона ж і почне знищувати в зародку всі найблагородніші пориви людини, необхідні для особистісного зростання.

3. Образа – головне гальмо в досягненні цілей.

4. Образа – причина захворювань, що виникають на фізичному рівні.

Ви розумієте, наскільки це серйозно?!

В основі всіх образ лежать невиправдані очікування і нереалізовані бажання.

У спілкуванні з близькими людьми, до яких ви небайдужі, ви перебуваєте в постійному очікуванні чогось: ось мама купить ляльку (не купила); ось мій хлопець сьогодні заради мене раніше звільниться від справ, і ми підемо в кафе (не звільнився, не пішли); ось моя дитина ідеально вивчить англійську і поступить на найпрестижніший факультет найпрестижнішого вузу (не вивчила, не поступила – їй взагалі тварин лікувати подобається). І пішло-поїхало: образи виникають на рівному місці, практично з ваших фантазій, докори сиплються на голови рідних і близьких, як з рогу достатку, а ті не розуміють, у чому, власне, проблема і починають вважати себе винуватими в вашому придуманому «горі».

Таким чином, ображена людина знищує не тільки себе, але і нав’язує деструктивні відчуття своїм близьким.
Щоб образа не руйнувала ваш світ, ваші плани, ваша особистість, необхідно навчитися трансформувати це негативне відчуття в позитивну енергію успіху і розвитку:

1. Відпустіть образу, звільнитеся від неї. Якщо ви ображені на конкретну людину або людей, вибачте їх і будь-яким доступним вам способом дайте їм зрозуміти, що ви на них не ображаєтеся, а вважаєте вчителями в своєму житті: напишіть їм про це, надішліть смс, зателефонуйте. Якщо вони не хочуть вас бачити і чути, або ви їх, використовуйте метод візуалізації – дуже яскраво і чітко уявіть людину, яку прощаєте, і з усією щирістю і любов’ю проговоріть фразу-прощення. Прощайте не для галочки, а від щирого серця.

2. Спробуйте не пускати образу глибоко в душу. Абстрагуйтеся від неприємних ситуацій і неприємних людей. Пам’ятайте, що скривджені і агресивні люди – енергетичні вампіри і своєю кривдою вони провокують вас на контакт, щоб хоч трохи підживитися вашою свіжою енергією. Не давайте їм такого шансу.

3. Не робіть різких рухів на шляху досягнення своїх цілей. Якщо ви і збудували у себе в голові якесь бажання (стати багатим, стати коханим), рухайтеся до нього дуже плавно і обережно, не витрачайте час на непотрібні образи (от не вийшло сьогодні), а поступово входіть в резонанс з цим бажанням, демонструючи спокій, а не надмірну зацікавленість (якщо я цього не отримаю, то прямо жити не зможу).

В результаті людина розуміє, що у неї не вийшло досягти своєї мети, розчаровується, ображається на життя, на себе, на Всесвіт, який йому, нібито не допоміг, і перестає діяти, а значить, перестає розвиватися.

4. Перестаньте очікувати від оточуючих необхідної вам моделі поведінки, якихось позитивних на ваш погляд змін прямо тут і зараз, пам’ятайте, що Всесвіт функціонує за принципом «Ніхто нікому нічого не винен»;

Образа – це наслідок гордині і невміння спілкуватися. Хибне самовозвеличення змушує людину сприймати себе, улюбленцем, як супер-істота: я найкрасивіша, я найрозумніша, я найуспішніша. А Всесвіт і інші люди, сприймають її, як звичайного, керівник влаштовує їй догану за запізнення, як рядовому працівнику, кохана дівчина йде від нього до іншого, тому що не знаходить нічого для себе цікавого в цій особистості. «Супер-істота» не розуміє, чому її, таку ідеальну, недооцінюють, і починає захищатися і захищатися від світу образою.

Але навіть найбільш заражена марнославством і образами людина може трансформувати свої руйнівні емоції в творчу енергію. Все налагоджується через щире прощення.

Вибачте оточуючих, вибачте всіх, хто далеко чи близько, всіх, хто живий, і кого вже немає, якщо вони вас образили чимось.

Але, головне, вибачте себе!

Згідно зі статистикою, більшість людей найбільше образ затамували на себе: міг би зробити, але не зробив, міг би сказати, але промовчав, якби я тоді вчинив інакше, зараз все було б по-іншому. Не накопичуйте образи, а якщо накопичили, в ваших силах перетворити їх в енергію для розвитку і особистісного зростання. І не пізно в будь-якому віці, сказати: «Я був неправий, але я себе прощаю і дозволяю собі досягати тих цілей, яких я гідний!».

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *