3 Липня, 2024
Одній жінці психолог дав цінні поради. Дійсно правильні і хороші:

Одній жінці психолог дав цінні поради. Дійсно правильні і хороші:

Одній жінці психолог дав цінні поради.

Він їй рекомендував завести блокнот, і записувати все, що вона хотіла сказати чоловікові та свекрусі, у відповідь на їхні випади.

Вона так боялася відповідати, що голос тремтів і думки плуталися. Та й свекруха з чоловіком були професіоналами: кожне слово могли перекрутити. Перевернути. Виставити жінку ненормальною. Ну, самі знаєте, як це вести діалог з токсичними людьми.

Ось психолог і дав їй відповіді. «Я не буду цього робити», «Мені це не подобається» і багато рятівних пропозицій продиктував. І ще він порадив наклеїти в блокнот стікери з образами на кшталт «божевільна», «негарна». Це так називали жінку її близькі. І потім зверху заклеїти ці стікери іншими, з правильними словами. “Нормальна”, “красива”, “успішна”. Зняти з себе ярлики, – ось у чому сенс.

Жінка купила блокнот із стікерами. Сіла і почала писати відповіді для діалогів. Написала кілька відповідей, а потім полилися сльози. Вона подумала, до чого її довели! Доросла розумна красива жінка з вищою освітою. Яка сама заробляє. Успішно працює. Все робить по дому … Це взагалі ненормально – сидіти і складати відповіді для діалогу з чоловіком, тому що боїшся з ним говорити. Це що відбувається? Які стікери з образами? Що зі мною вчинили? Вірніше, що я дозволила з собою зробити?

Жінка зібрала речі та поїхала до готелю. А за кілька днів орендувала квартиру. А потім подала на розлучення і на поділ майна. І голос її не тремтів. Навпаки – металеві ноти у ньому з’явилися. Тепер голос тремтів у чоловіка і свекрухи.

Психологові вдячна жінка подарувала срібний сервіз – могла собі дозволити. А колишньому чоловікові – блокнот залишила, коли пішла. Він майже новий. Там всього дві фрази написано: «Я не робитиму цього» і «Мені це не подобається». Але сторінку можна вирвати, чи не так? І писати в блокноті скільки завгодно. Хороша річ, знадобиться.

© Анна Кир’янова

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *