28 Квітня, 2024
Перед кожним важливим вчинком згадуйте цю китайську мудрість

Перед кожним важливим вчинком згадуйте цю китайську мудрість

Дуже часто наші необдумані рішення та дії псують наше ж життя. Урок не враховується і ми продовжуємо ходити по колу.

Бумеранг, який повертається до нас, має неймовірну силу. І хоч він невидимий, зате дуже сильний – і ми відчуваємо його на власній «шкурі». Можливо, перед кожним своїм вчинком слід таки обмірковувати його? Слід все-таки передбачати перебіг подій та орієнтовні наслідки?

Один вчинок може розповісти про людину набагато більше і правдивіше, ніж тисячі слів.

Уявіть собі людину, яка подумала лише про себе, не розмірковуючи про те, а як же вплине її особисте рішення на інших. Вона зробила так, як вважала за потрібне – егоїстично, зухвало, швидко, не порадившись ні з ким.

З одного боку, вчинив вона виключно у своїх інтересах, і судити її за це як мінімум дивно. З іншого боку, вона не подумала про наслідки та про те, які будуть до неї питання, як надалі складеться її життя. Вона навіть не запитала думку тих, хто перебував у цей момент з нею поруч.

Адже вони постраждали від її рішення – і невідомо тепер, скільки «вигрібатимуть» наслідки, що переклалися на них. Людина припустилася грубої помилки: не подумала про наслідки, не замислилася про те, що існує бумеранг, який повернеться в потрійному розмірі.

Свобода – це вибір, який ви робите самі та за який несете відповідальність.

Наважуючись на щось краще ще кілька разів прокрутити в голові перебіг подій. Це схоже на репетицію, зате так буде набагато ефективніше та мудріше – такий своєрідний чіткий і вірний підхід до дій.

Говорячи на емоціях, що ви розлучаєтеся з людиною, подумайте про те, що буде за вашими словами: апатія, повністю «зруйнований» настрій, відсутність апетиту, небажання нікого бачити поряд з собою, стан повної меланхолії та розпачу, можливо навіть запій чи ще чого гірше.

І поки не пізно, краще ще раз подумати про те, чи так потрібно вигукувати слова про розставання, знаючи, як до вас повернеться цей бумеранг. Можливо, все ж таки варто прокрутити наслідки ще раз?

Одна річ, якщо ви їх прийняли та готові до таких складних речей. Інше – якщо ви знаходитесь на піку емоційного стану і ледве як утримуєте те, що вирує у вас. Ось тут рекомендується зупинитися, перевести дух і добре подумати про те, що могло б бути.

Є одна важлива китайська мудрість, логіка якої не має межі. Китайці, до речі, дуже часто її згадують, коли хочуть ухвалити рішення. Можливо, саме тому вони такі спокійні, розмірені, зібрані та продумані:

Кидаючи бумеранг вчинків, заздалегідь думай, як ловитимеш бумеранг наслідків…

Те, що згодом посиплеться на вас після зробленого – це вже ваша вина. І не повернути буде те, що зроблено. Так що ще раз продумайте, чи так ви чините, чи правильно все йде, щоб уникнути бумерангів, що летітимуть на вас без зупинки.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *