20 Вересня, 2024
Подивіться, як людина сміється – і зрозумієте її душу

Подивіться, як людина сміється – і зрозумієте її душу

Ви подивіться, як людина сміється. І одразу вона вам стане зрозумілою. У цей момент вона стане самою собою, якщо щирий сміх. Але не так часто люди сміються від душі. І манірний сміх чи грубий регіт відштовхують одразу. А щирий сміх пояснює будову душі людини. І багато чого в його житті пояснює.

За столиком у ресторані сиділа бабуся, вся в зморшках. І в діамантах. Чопорно розрізала булочку, відставивши мізинці, стала м’якуш намазувати маслом. Стара жінка в білій сукні. А з нею такий же древній дідок, теж зморшкуватий, йому років дев’яносто, мабуть. Він сьорбав воду з келиха, дивився байдуже каламутними від старості очима. У нього коричневі плями на лисій голові. Погано бути старим, мабуть. Сумне видовище.

Раптом очі дідка блиснули і він щось сказав старенькій. Вона засміялася. Ні, вона зареготала, як маленька дівчинка, тихо, але просто затремтіла від сміху. Мабуть, дідусь вдало пожартував. І вона почала сміятися від душі, до сліз, впустивши і ніж, і булочку на стіл. Вона руками почала сплескувати від сміху і втирати сльози. А дідок ще раз повторив вдалий жарт, віддано і радісно дивлячись на дружину, що сміється. І теж почав сміятися. На весь рот реготати, але не неприємним сміхом, а тихо й заливисто. Так вони сміялися і на очах молоділи, молоділи.

Стало ясно, за що він її полюбив. Стало видно, яка вона гарна та енергійна; все ще красива та енергійна. І всі дивилися на цю пару, і посміхалися. Приємно дивитись, коли хтось щиро сміється. А те, що дідок від сміху пирснув випадково водою з рота, то це дрібниці. Навіть ще смішніше вийшло, його дружина засміялася ще дужче. А потім він узяв її за руку і руку поцілував просто так, за звичкою. А вона погладила його по лисині з п’ятнами. Це кохання та розуміння, коли люди сміються разом.

Сміхом зараз лікують хвороби. Насправді лікують. А гинути морально людина починає, коли перестає сміятися від щирого серця. Коли нема з ким сміятися і не бачить він смішного. Все сіро та сумно.

Поки люди сміються разом, між ними все гаразд. І в організмі у них все гаразд. Той, хто змусив нас щиро розсміятися, продовжив життя і підвищив імунітет. І зміцнив психологічний захист. Не у робленій професійній посмішці – еліксир здоров’я та довголіття, а у щирому сміху. У здатності бачити смішне та сміятися від душі. Поки ця здатність не втрачена, все можна виправити та налагодити. І виправити може той, хто теж уміє сміятися.

Але таких людей небагато. І так приємно бачити сміх щасливої ​​пари. У цьому секрет щасливого шлюбу та довгих стосунків. У здібності сміятися разом і розуміти одне одного.

За матеріалами каналу “Анна Кір’янова. Філософія життя”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *