Курячі крильця давно стали одними із самих ходових продуктів. З яких можна приготувати масу смачних страв та закусок. За допомогою цього простого рецепту, в якому використовуються апельсини, ви зробите просто розкішну, зовсім ресторанну страву.
Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
- крила курячі, 2 кг;
- апельсини, 2 шт.;
- соєвий соус, 3-4 ст.л;
- сіль, перець, спеції.
Процес приготування
Крила промиваємо, видаляємо все зайве, обсушуємо паперовими рушниками.
Натираємо цедру одного апельсина, видавлюємо сік у ємність із крильцями.
Додаємо соєвий соус, перець та різні спеції на ваш смак.
Перемішуємо все добре, накриваємо кришкою і відправляємо в холодильник на 3 години, а краще – на ніч. Періодично перемішуйте, щоб крила добре просочувалися маринадом.
Другий апельсин ріжемо часточками.
Беремо форму такого розміру, щоб можна було щільно укладати крильця один до одного, перекладаючи їх апельсиновими часточками.
Запікаємо при 190 градусах близько 1 години, періодично змащуючи соком, який натікатиме на дно форми.
Подаю такі ароматні крильця із запеченою в духовці картоплею та салатами зі свіжих овочів.
Деякі за 10 хвилин до закінчення запікання, змащують крильця медом, щоб вийшла пікантна та оригінальна скоринка. Можна полити журавлинним сиропом.