7 Липня, 2024
Прощайте людей, але ніколи не забувайте уроки, які вони вам дали

Прощайте людей, але ніколи не забувайте уроки, які вони вам дали

Якщо носитиметеся зі своїми образами, то нашкодите тільки собі. Вашим кривдникам, повірте, від цього ні холодно, ні спекотно.

Ми всі знаємо не з чуток, що таке розбите серце та біль. І як гірко, коли тебе зраджують. Перший імпульс – злість, образа, жага помсти … Ну і, звичайно ж, сльози – куди ж без них?

У такі моменти важливо не вдатися до своїх емоцій. Існує лише єдиний спосіб зцілитись – це пробачити людям, які залишили рани на серці. Якщо носитиметеся зі своїми образами, то нашкодьте тільки собі. Цим людям, повірте, від цього – ні холодно, ні спекотно.

Ви повинні зрозуміти, що люди, які завдали вам стільки болю, щасливішими від цього не стали. Вони також завдали шкоди собі. Не виключено, що вони просто шукали вихід для своїх емоцій, а ви потрапили під роздачу. Або їх буквально з’їдали власні комплекси. Варіантів може бути безліч. Чесно кажучи, мотиви їхніх вчинків сьогодні вже не такі важливі. Тепер ваш хід – ви маєте пробачити їх.

Так, це сталося: вас принизили або відповіли злом на добро. І це боляче. Але ви все одно повинні їх пробачити. Вибачте їх, бо вони могли переживати та проходити крізь такі «битви», про які ви навіть не підозрюєте.

І ви повинні пробачити не лише тим, хто образив та поранив. Ви повинні також пробачити себе. За те, що не побачили чи не відчули іншу людину. Або бажали йому зла у пориві гніву. Не звинувачуйте себе сьогодні ні в чому. Все сталося так, як мало статися.

Чи можна було щось змінити? Сьогодні це вже не так вже й важливо. Важливо засвоїти урок, який ви давно мали засвоїти.

Всі ми робимо багато хороших речей і не завжди у відповідь чуємо: «Дякую». Досить часто все відбувається з точністю навпаки – нам відплачують чорною невдячністю. Але ж це не привід перетворитися на таку саму людину. І не виключено, що й ми не раз завдавали ран іншим людям…

Якщо ви навчитеся прощати інших за їхні помилки, то, напевно, знайдете в собі сили пробачити і себе. Вибачте себе, навіть якщо буквально застрягли у цьому негативі. Якщо бажали зла кривднику та жадали помсти.

Можливо, тоді ви просто ще не були готові до прощення. А тепер, коли ви прощаєте себе, то знову відкриваєте своє серце назустріч любові та світла.

Вибачте своїх кривдників. Нехай у вашому серці залишиться тільки подяка за уроки, які ви змогли винести з перенесених випробувань. Адже завдяки їм ви стали сильнішими і витривалішими. Ви здобули внутрішній стрижень і відкрили себе заново.

Будьте вдячні навіть за… біль, який довелося зазнати. Адже люди, які завдали вам його, навчили вас дуже багатьом важливим речам у житті. Наприклад, любити і поважати себе, щоб про вас хто не говорив чи думав. Ну і найважливіше – це те, що ви нарешті усвідомили, що ставити себе на перше місце – це абсолютно нормально. Адже хто про вас дбатиме краще, якщо не ви самі?

Згадайте, як ви вистояли, коли, здавалося, що земля йшла з-під ніг. Тепер ви знаєте, що це досить непогано знати, що не все завжди в житті буде добре. Ви навчилися приймати свої емоції та контролювати їх. Ви пройшли все це, щоб досягти кінцевої мети випробування – прощення.

Згадайте, скільки разів вам прощали інші люди. Ви можете зробити так само щодо тих, хто вас образив. Зніміть, нарешті, камінь зі своєї душі, звільніться від тягаря минулих образ і продовжуйте йти вперед. А весь негатив просто відпустіть. Як повітряна кулька, що полетить за хмари, і про яку навіть не згадайте.

Отже, відпустіть усі свої негативні емоції, щоб здобути справжню свободу. Пам’ятайте про уроки, але не зациклюйтеся на них. Ваше завдання – пробачити та рухатися назустріч своєму щастю.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *