18 Травня, 2024
П’ять речей, які всі мами роблять таємно і відчувають сором

П’ять речей, які всі мами роблять таємно і відчувають сором

З появою малюка матері часто доводиться відмовляти собі в дрібницях для “дорослих” задоволень. Адже, уникаючи ситуацій, де дитина може побачити, як ви гризете шоколад чи колупаєтесь у вусі, хоча постійно говорите що це не гарно. Такі маленькі дії не повинні викликати сором, оскільки кожна мати таємно робить щось подібне, і це абсолютно природно!

Потай вдаватися до смаколиків, коли ніхто не спостерігає

З появою дітей в нашому житті часто доводиться обмежувати деякі види їжі для них, але це не означає, що ви, як матір, повинні забути про свої улюблені ласощі. Немає нічого поганого в тому, щоб насолоджуватися ними, коли діти не бачать.

Піддатися спокусі почухати себе чи поколупатись, коли нікого поруч

Ми вчимо дітей дбати про гігієну, але інколи ми, як дорослі, маємо право на деякі особисті миті. Якщо ніхто не бачить, то чому б не насолоджуватися цими маленькими радощами?

Зануритися в гаджети

Ми старанно обмежуємо час, який діти проводять перед гаджетами, але як дорослий ви маєте право на власний час із смартфоном чи планшетом. Грайте в улюблені ігри, скільки хочете. Головне, не забувайте встановлювати приклад для своїх дітей.

Мати свій особистий простір

У сімейному житті, особливо якщо ви мама, ванна кімната може стати вашим особистим укриттям. Не варто відчувати провину або сором за те, що ви там проводите в ванні з пінкою годину або дві. Важливо мати простір, де ви можете бути собою.

Насолоджуватися самотністю

Можливість насолоджуватися самотністю важлива для душевного благополуччя. Не соромтеся залишити дитину з кимось на догляд і відведіть для себе час, будь то прогулянка, кіно чи просто тиша вдома. В цьому немає нічого поганого, і це допоможе вам бути щасливою матір’ю.

Не потрібно забороняти собі маленькі насолоди лише через те, що ви стали батьком чи матір’ю. Знаходити час для себе – це нормально і важливо.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *