20 Травня, 2024
П’ять цитат про старість, у яких мудрості більше, ніж у цілій бібліотеці

П’ять цитат про старість, у яких мудрості більше, ніж у цілій бібліотеці

«З роками одні люди вичерпують себе, а інші знаходять себе».Ілля Шевельов

Старість – це осінь життя. Осінь може бути похмурою, дощовою і незатишною, але вона також може бути зовсім іншою, сонячною та теплою. Ми не можемо вибирати погоду зовні, але атмосфера всередині це наша власна справа.

«Людину роблять старою не зморшки, а відсутність мрії та надії».Хорхе Анхель Ліврага

У багатьох людей виникають сумні асоціації з пенсійним віком: самотність, депресія, неміч… Насправді цифра в паспорті мало що означає. Людина старіє, коли перестає дивитися, думати і вірити в краще. І якщо всередині кипить жага життя, то кількість зморшок і сивини не має значення.

«Не жалійте про те, що старієте — багатьом у цьому було відмовлено, тому як життя дається всім, а старість — обраним».Ольга Аросєва.

Ми можемо зітхати за минулою молодістью, але подумайте про це: іноді за трагічної випадковості життя дуже молодих людей обривається. Цінуйте кожен день, проведений на Землі. Це більше ніколи не повториться, і те, чим він буде наповнений, залежить від вас.

«Старіти нудно, але це єдиний спосіб жити довго».Бернард Шоу

Ніхто не хоче старіти. Але подумайте про це: час — безцінний ресурс. Нехай здоров’я та риси обличчя не такі, як раніше. Найголовніше, що ми все ще живемо: гуляємо, обіймаємо своїх близьких, милуємося заходом сонця і вдихаємо аромат квітів. Адже саме з таких простих дрібниць формується щастя.

«З роками одні люди вичерпують себе, а інші себе знаходять».Ілля Шевельов

Не всі можуть адекватно прийняти свій вік. Безглуздо носити міні-спідниці або наносити яскравий макіяж, намагаючись довести всім, що «знову баба ягідка». Але ті, хто старіє красиво, витончено, зі смаком, викликають повагу. Тому що ви бачите: ці жінки сприймають себе будь-якими. І які б зміни з ними не відбулися, вони лише надають людині глибини.

«Його тепер мало хвилювало, що про нього думають. Є у старості невеликі переваги, і це — одна з них».Ієн Мак’юен

Так, старість це час, коли ви дійсно можете почуватися вільним. Не треба гнатися за кар’єрними здобутками. Діти виросли і не вимагають уваги, а з онуками можна проводити час тільки для власного задоволення.

Ви вільні від вимог та зобов’язань. Ніхто не може диктувати, як ви маєте одягатися чи проводити вільний час. І у вас є всі можливості зробити ці роки найщасливішими.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *