Класичний рецепт біляшів, у яких багато соковитої та смачної начинки, а тісто чудово піднімається та тримає форму, його можна використовувати і для смажених пиріжків з різною начинкою.
Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
- сіль, цукор та дріжджі сухі по 1 ч.л;
- молоко тепле, 200мл;
- вода тепла, 100мл;
- яйце, 1 шт;
- борошно, 450 г;
- фарш, 500 г
- цибуля, 2 шт;
- спеції, сіль, перець, зелень.
Процес приготування біляшів
Змішуємо теплу воду з теплим молоком, всипаємо сіль, цукор, дріжджі. Перемішуємо. Додаємо яйце, перемішуємо.
Всипаємо просіяне борошно і вимішуємо тісто до тих пір, воно не стане м’яким. Однорідним та гладким.
Накриваємо тісто та залишаємо на 1 годину у теплому місці.
Фарш беріть будь-який на свій смак. Я брала яловичий, можна асорті чи свинячий.
Цибулю ріжемо дрібним кубиком і змішуємо з фаршем.
Солимо і перчимо, додаємо спеції та дрібно нарізаний кріп.
Якщо фарш вийшов сильно тугий, влийте пару ложок бульйону або просто води, вмішайте розм’якшене вершкове масло. Тоді начинка буде дуже соковитою.
Формуємо біляші з начинкою.
Обсмажуємо в олії з двох сторін до рум’яності.
Такі біляші, як завжди, виходять пишними, м’якими, тісто не гумове, дуже приємне.