20 Вересня, 2024
Рецепт просили усі подруги. Швидкий та простий салат на зиму з маринованих овочів

Рецепт просили усі подруги. Швидкий та простий салат на зиму з маринованих овочів

Таке  овочеве асорті на зиму – це чудовий варіант урізноманітнити своє меню харчування в холодну пору року, коли немає городніх  овочів. Салат виходить із яскравим, свіжим ароматом, дуже красиво та апетитно виглядає.

Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:

  • огірки, помідори по 2 кг;
  • болгарський перець, 1 кг;
  • цибуля, 600 г;
  • морква, 400 г;
  • часник, по 2 зубчики;
  • перець, 7 шт;
  • лавровий листок, по 1 невеликий шт;
  • кріп парасольки;
  • сіль по 1 ч.л;
  • цукор, 1 ст.л;
  • оцет 9% по 2 ст.л.

Процес приготування салату на зиму з маринованих овочів

Я закриваю цей салат у літрові банки, тому всі спеції та зелень, оцет, дано з розрахунку на 1 літрову банку. Якщо ви закриватимете салат у баночки по 500 г, тоді сіль, цукор і оцет зменшуєте в 2 рази.

Овочі ріжемо у довільному порядку, так, як ви робите це зазвичай. Змішуємо овочі.

У чисті банки розкладаємо спеції, часник, зелень.

Розкладаємо салат у банки, трохи ущільнюємо.

Насипаємо в кожну банку сіль та цукор, вливаємо оцет і заливаємо чистою водою до верху.

Рецепт просили усі подруги. Швидкий та простий салат на зиму з маринованих овочів

Накриваємо банки стерилізованими кришками та ставимо їх у каструлю на рушник.

Наливаємо в каструлю холодну воду.

Коли вода закипить у банках та каструлі, стерилізуємо 15 хвилин.

Закриваємо кришками, перевертаємо банки і накриваємо їх до остигання.

Зберігаємо їх у підвалі або в коморі.

Рецепт просили усі подруги. Швидкий та простий салат на зиму з маринованих овочів

Овочеве асорті виходить просто дивовижним, з натуральним смаком салату зі свіжих овочів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *