Сальтисон – це дуже смачна закуска, що підійде до будь-якого столу. Готується легко та виходить смачнішою за магазинну ковбасу. Здивуйте рідних дивовижно смачним сальтисоном, приготованим власноруч.
Складові:
- Вухо свиняче 1 шт.;
- Свиняче копито 1 шт.;
- Куряче стегно 500 гр.;
- Яловичина 200 гр.;
- Свинина на кістці 1 кг.;
- Свинячий хвіст 1 шт.;
- Цибуля ріпчаста 1 шт.;
- Морква 1 шт.;
- Лавровий лист 2 шт.;
- Часник 6 зуб.;
- Запашний перець 3 шт.;
- Перець горошком чорний 12 шт.;
- Сіль за смаком.
Спосіб приготування:
- Завчасно залийте м’ясо водою та залиште на ніч.
- Вранці злийте воду та добре промийте.
- Покладіть м’ясо в каструлю, залийте холодною водою, дайте закипіти та злийте воду.
- Знову залийте холодною водою, варіть та знімайте піну.
- Додайте цибулю, моркву та спеції.
- Накрийте кришкою та варіть протягом кількох годин.
- М’ясо готове, коли відвалюється від кісток.
- Дістаньте м’ясо з каструлі та дайте охолонути.
- Зніміть з кісточок та наріжте невеликими шматочками.
- Часник пропустіть крізь прес та додайте до м’яса.
- Також, додайте чорний перець та сіль й перемішайте.
- Додайте бульйон та доведіть масу до потрібної густоти.
- В форму покладіть харчову плівку в два шари.
- Викладіть масу в форму, вирівняйте, закрийте плівкою та поставте в холодильник на всю ніч.
Приємного апетиту!