1 Жовтня, 2024
Розкидаємо яєчну шкарлупу по городу. Для чого та як правильно це роблять досвідчені агрономи

Розкидаємо яєчну шкарлупу по городу. Для чого та як правильно це роблять досвідчені агрономи

Яєчну шкаралупу вже давно активно використовують на городі. Однак, не кожен знає, під які рослини її можна вносити та чи можна використовувати продукт для кімнатних рослин.

Правила внесення шкаралупи в ґрунт.

Щоб підвищити рівень врожайності та утворення зав’язей, вносять яєчну шкаралупу. Це універсальне добриво, в якому міститься багато корисних речовин. Вона підвищує вологість, стимулює імунітет та допомагає проти шкідників. Також, шкаралупу використовують для розпушування ґрунту.

Під які рослини вносять яєчну шкаралупу.

Найкраще таке підживлення підійде бобовим, пасльоновим, гарбузовим та цибулевим культурам. Аналогів такого унікального добрива не існує. Тому, яєчну шкаралупу можна використовувати для підживлення будь-яких рослин. Часто її використовують, щоб полегшити роботу в несприятливих ґрунтах. Вона підвищує стресостійкість рослин та підвищує шанси на успіх.

Правила внесення яєчної шкаралупи.

Приготувати добриво з яєчної шкаралупи нескладно. Використовувати його зможуть навіть новачки. Просто подрібніть шкаралупу в порошок, змішайте з ґрунтом в співвідношенні 10:1 та додайте десяту частину компосту. Готове добриво можна використовувати для підживлення рослин.

Куди насипати яєчну шкаралупу.

Яєчною шкаралупою можна посипати ґрунт навколо рослини. Частково можна вводити в ґрунт, якщо це можливо. Після підживлення помірно полийте рослини для кращого засвоєння.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *