29 Квітня, 2024
Рослини, які потрібно садити вже на початку березня, щоб мати гарний ранній врожай

Рослини, які потрібно садити вже на початку березня, щоб мати гарний ранній врожай

На початку весни городники приступають до робіт на ділянці. Коли земля розмерзнеться, можна висаджувати певні культури, що не бояться холодів.

Початок березня підходить для посадки овочів, зелені та квітів. Деякі висаджують одразу у відкритий ґрунт, з інших вирощують розсаду, а пізніше пересаджують на ділянку.

Горох та квасоля.

Бобові підходять до посадки у відкритий ґрунт в кінці березня. Температура ґрунту повинна становити 5-6 градусів тепла. Квасоля та горох насичують землю азотом, бо так покращується його структура. В цих продуктах міститься багато білків, вітамінів та мінералів.

Редис, редька, дайкон, буряк.

Ці коренеплоди висаджують прямо в ґрунт, коли його температура становитиме 8-10 градусів тепла. У цих овочів короткий термін вегетації, тому перший врожай можна зібрати вже через 20-30 днів після посадки.

Петрушка, цибуля на зелень, кріп, щавель.

Насіння зелені можна сіяти в ґрунт, коли його температура становитиме 3-5 градусів тепла. Ці рослини спокійно витримують невеликі перепади температур.

Петунія, чорнобривці, айстра та гладіолус.

В березні можна сіяти ці квіти спочатку на розсаду. Вони цвітуть яскравими різнокольоровими квітами та приваблюють бджіл, метеликів й птахів.

Правила посіву та посадки рослин.

Потрібно враховувати умови, перш ніж висаджувати рослини в ґрунт. Добова температура має становити не нижче 5 градусів тепла. Також, не забувайте про вологість повітря та ґрунту. Зазирніть в місячний посівний календар, щоб дізнатися про сприятливі та несприятливі дати для посіву рослин в ґрунт.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *