19 Вересня, 2024
Річард Бах: Щоб привабити щось у своє життя, уяви, що воно там вже є

Річард Бах: Щоб привабити щось у своє життя, уяви, що воно там вже є

Річард Бах – американський письменник, філософ і публіцист. Народився 23 червня 1936 року в невеликому містечку Оук-Парк штату Іллінойс. Коріння родинного дерева виходять від всім відомого композитора Йоганна Себастьяна Баха, який був далеким предком Річарда.

Після закінчення Університету Лонг-Біч штату Каліфорнія, Річард Бах пішов на військову службу у ВПС США, де був пілотом американського винищувача F-84F.

Потім займався виконанням повітряних трюків. Що відбилося на його творчій діяльності, всі його твори побічно або безпосередньо стосуються теми польоту.

Популярність у всьому світі Баху принесла повість: «Чайка на ім’я Джонатан Лівінгстон», написана ним у 1970 році.

Пропонуємо вам його основні принципи, яких він дотримується в житті.

Ти майстер в тому, що пережив, ремісник в тому, що переживаєш, і дилетант в тому, що тобі доведеться пережити.

Щоб привернути щось у своє життя, уяви, що воно там вже є.

Важливо не те, чи програємо ми в грі, а важливо як ми програємо і завдяки цьому змінимося, що нового винесемо для себе, як зможемо застосувати це в інших іграх. Дивним способом поразка виявляється перемогою.

Вищою формою стосунків між людьми є дружба, а коли з’являється кохання, дружбі приходить кінець.

Рідна душа – це той, у кого є ключі від замків, і до чиїх замків підходять наші ключі. Коли ми відчуваємо себе настільки в безпеці, що можемо відкрити наші замки, тоді наші справжні «я» виходять назустріч один одному, і ми можемо бути повністю і щиро тими, хто ми є.

Тоді нас люблять такими, якими ми є, а не такими, якими ми намагаємося бути. Кожен відкриває кращі сторони іншого. І незважаючи на все те, що змушує нас страждати, з цією людиною ми відчуваємо благополуччя як в раю. Рідна душа – це той, хто поділяє наші найглибші прагнення, обраний нами напрямок руху.

Якщо ми удвох подібно повітряним кулькам рухаємося вгору, дуже велика ймовірність того, що ми знайшли один в одному потрібну людину. Рідна душа – це той, завдяки кому ви починаєте жити справжнім життям.

Доводиться визнати, що ми самотні на цій планеті, кожен з нас зовсім самотній, і чим швидше ми це визнаємо, тим краще для нас.

Якщо ти хочеш, щоб хтось залишився в твоєму житті, ніколи не стався до нього байдуже.

Глибина близькості до іншої людини обернено пропорційна кількості інших людей в нашому житті

Те, що зачаровує нас, також веде і захищає. Пристрасна одержимість чим-небудь, що ми любимо – вітрила, літаки, ідеї – і нестримний магічний потік прокладає нам шлях, вперед, зводячи до нуля значущість правил, здоровий глузд і розбіжності, переносячи нас через глибокі ущелини розходжень у думках. Без сили цієї любові, ми стаємо човнами, втягнутими в штиль на море безпросвітної нудьги, а це смертельно…

Стіни не захищають. Вони ізолюють.

Помилок не буває. Події, які ми притягуємо в наше життя, якими б неприємними для нас вони не були, необхідні для того, щоб ми навчилися того, чого повинні навчитися. Яким би не був наш наступний крок, він потрібен для того, щоб досягти того місця, куди ми вибрали йти.

Істина чекає кожного, хто побажає її знайти.

По своїй волі ви опинилися в світі, який створили для себе ми самі. Що тримаєте в серці своєму, те і збудеться, чим найбільше захоплюєтеся, тим і станете.

Найкращі думки приходять в самі неймовірні моменти часу.

Успіх – це ідея плюс втілений вибір. Озирнись навколо: все, що ти бачиш, до чого можеш доторкнутися руками, колись було лише невидимою ідеєю, поки хтось не втілив її в життя.

Живи так, щоб ніколи не було соромно, якщо те, що ти робиш або говориш, стане відомо усьому світу, — навіть якщо те, що стане відомо, буде неправдою.

Згадай, звідки ти прийшов і куди ти йдеш, і насамперед подумай про те, чому ти створив безлад, в який сам потрапив.

Якщо ви хочете свободи і радості, невже ви не бачите, що цього немає ніде поза нами? Скажіть собі, що у вас є — і це у вас буде! Дійте так, як ніби вони ваші, і вони будуть ваші!

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *