28 Грудня, 2024
Салат на свято “Королева столу”. Ніжний на смак та оригінальне оформлення

Салат на свято “Королева столу”. Ніжний на смак та оригінальне оформлення

Варто розповісти Вам про неймовірний салат “Королева столу” для свят.

Інгредієнти для салату “Король столу”:

куряча грудка – 200 г;

сіль – щіпка;

сир – 100 г;

желатин – 10 г;

картопля – 4 шт.;

часник – 3 зубчики;

морква – 4 шт.;

майонез – 200 г;

буряк – 2 шт.;

вершкове масло – 100 г.

Приготування салату “Королева столу”:

Відварюємо до м’якості буряк, картопля та морква та очищаємо від шкірки. Курячі грудки промиваємо, позбавляємо від прожилок і шкіри, варимо до готовності.

Желатин висипаємо в чашу з водою і даємо набрякнути. У цей час грудку нарізаємо невеликим кубиком, подрібнюємо сир та часник на дрібних зубчиках тертки.

З’єднуємо сир, курку та часник з м’яким вершковим маслом. Додаємо до суміші столову ложку майонезу, ретельно перемішуємо.

На харчову плівку викладаємо смужку, шириною 8 см із грудки та сиру, загортаємо та формуємо ковбаску. Відправляємо брусок у холодильник на півгодини.

Поки що подрібнюємо на середніх зубчиках тертки картопля, морква та буряк. Розтоплюємо желатин у мікрохвильовій печі, змішуємо з залишками майонезу.

Застилаємо знову харчову плівку, викладаємо шарами буряк, морква і картопля. Кожен шар обов’язково змащуємо майонезом.

У середину пласта з овочів кладемо ковбаску з курки та сиру. Загортаємо цей брусок у овочеві шари.

Закріплюємо з обох кінців харчову плівку, формуємо ковбаску зі всіх інгредієнтів.

Салат необхідно прибрати в холодильну камеру на 7 годин до затвердіння всіх шарів з желатином.

Декорувати таку страву можна зеленою цибулею та петрушкою. “Королева столу” точно вразить гостей, стане родзинкою святкової вечері.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *