18 Травня, 2024
Сенс безумовної любові не в тому, щоб завжди залишатися з одним партнером, а у прийнятті та зростанні

Сенс безумовної любові не в тому, щоб завжди залишатися з одним партнером, а у прийнятті та зростанні

Коли двоє людей люблять по-справжньому, вони неминуче стають кращими. Справжнє  кохання – це  кохання без будь-яких прихованих мотивів та умов. Воно чисте, світле та яскраве.

Люди, які дійсно люблять і піклуються одне про одного, не ставлять умов. Ніколи. Вони здатні приймати свого партнера таким, яким він є, з усіма перевагами та недоліками, до кінця свого та його життя. Вони люблять одне в одному все від початку до кінця. Вони люблять навіть вади один одного, вважаючи їх милими.

Як правило, всі ми виявляємося винні в корисливому та егоїстичному коханні, коли закохуємося. Тому що зазвичай починаємо відчувати почуття не до цієї конкретної людини, а до того, ким, як ми вважаємо, вона могла б бути, якби захотіла.

Насправді ми просто складаємо у своїй голові образ ідеального партнера, а потім намагаємося приміряти його на іншу людину, немилосердно натягуючи його, поки він не налазить.

Це неправильно – намагатися отримати над людиною таку владу, щоб у вас була можливість згладити та виправити усі її недоліки. Це дуже лицемірне бажання, особливо з урахуванням того, що ми самі не є ідеалом.

І хоча всі ми на якомусь етапі нашого життя захоплюємося пошуком цієї ідеальної людини, яка насправді ніколи не існувала, нам варто замислитися, чи не робимо ми це тому, що надто боїмося полюбити по-справжньому нашого нинішнього партнера – живу людину з плоті і крові, а не витканий з повітря і нездійснених надій ідеал.

Отже замість того, щоб намагатися зрозуміти, що потрібно змінити в партнері, просто дозвольте собі любити і бути коханим. І ви зрозумієте з часом, що і ви, і ваша кохана людина починаєте змінюватися в кращу сторону самі, мимоволі – але за допомогою один одного.

І, як і у випадку з будь-якими добрими справами, ці зміни мають розпочатися з вас самих. Ви можете отримати від інших людей лише таке кохання, яким ви обдаровуєте їх самі.

Коли ви  кохаєте один одного по-справжньому, і без будь-яких умов, це само по собі надихає вас обох на великі звершення – на те, щоб реалізувати весь потенціал, і стати тими, ким ви можете стати. Ви неодмінно захочете стати саме тією людиною, на яку заслуговує ваша друга половинка – і неодмінно станете нею.

Адже ви знаєте, що ви завжди захистите один одного і завжди допоможете, якщо це знадобиться. Ви ніколи не змушуватимете один одного бути кимось, ким ви не є. І що будь-які зміни повинні виходити із серця – лише тоді вони дійсно будуть на краще.

У більшості випадків кохання, яке ми зустрічаємо на нашому шляху, виявляється зовсім не таким – більш приземленим, корисливішим… Але ви можете почати пошуки розуміння з одного просто факту – ви повинні почати з себе.

Прийміть себе такими, якими ви є, і зрозумійте, що ви заслуговуєте на таке кохання.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *