20 Вересня, 2024
Сила молитви: наука довела, що розмова з Богом зміцнює вас фізично

Сила молитви: наука довела, що розмова з Богом зміцнює вас фізично

У християнських колах люди часто говорять один одному: «Я буду молитися за тебе!».

Але християн часто піддають різкій критиці за віру в Бога і за довіру надприродному цілителю таких важливих речей, як їх здоров’я.

Вони хочуть молитися один за одного. А все тому, що ще з незапам’ятних часів існує одна проста істина. Це те, що молитва здатна багато чого змінити.

Можна вказати на Писання і на особистий досвід друзів, сім’ї або свій, щоб підтвердити силу молитви.

Це змушує задуматися. Чому значна частина населення критикує християн за те, що вони моляться, коли це здається настільки ефективним?

Давайте звернемося до наукових даних, щоб дізнатися, які дослідження проводилися відносно молитви і здоров’я.

Ми виявили наступне: хоча наука не в змозі довести існування Бога наукові дослідження говорять, що молитва працює.

Сам процес має корисні фізіологічні ефекти.

Молитва, дуже схожа на медитацію в буддизмі або концентрацію на дихальних техніках в йозі, змушує розум і тіло зосередитися на єдиних фокусних точках, які заспокоюють розум і душу, знижують рівень кортизолу і надають безліч інших психологічних переваг.

Мерилін Шлітц, доктор філософії і лектор в Гарварді, каже:

«Мені ясно, що існують позитивні зв’язки між релігійною і духовною практикою і наслідками для здоров’я в різних умовах».

Дослідники з Фонду спадщини сказали:

«У нас є логічна причина, по якій релігія може впливати на психологічний стан, поведінку, а також здоров’я».

Так що, по крайній мірі, молитва корисна. Фактично, «в 2019 році 101 медична школа включає духовний розвиток пацієнтів в свої навчальні програми, в порівнянні з 17 в 1995 році».

Хоча дослідники можуть оскаржувати ідею про те, що Бог відповідає на молитву, багато хто не заперечує те, що вона може позитивно вплинути на життя людей.

За матеріалами

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *