Сало виходить м’яким і ніжним, дуже смачним. Така закуска у мене завжди на святковому столі з гострими соусами.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- сало;
- різні спеції, сіль, лавровий лист;
- вода кип’ячена, охолоджена.
Процес приготування
Сало укладаємо в каструлю, заливаємо холодною водою і розчиняємо сіль. Солі потрібно взяти багато, щоб шматок продукту добре просочився. Якщо покласти в такий розсіл сире яйце, воно повинне спливти.
Додаємо лавровий лист, суміш різних перців, часник. На 1 л води потрібно брати 1 головку часнику, так що правильно розраховуйте всі пропорції. Часник не чистимо, просто ріжемо головку на 1 частини і кладемо в каструлю.
Накриваємо каструлю і ставимо її на 10 днів у прохолодне місце. Регулярно пробуйте на сіль, потрібно щоб сало добре просолилось.
Виймаємо шматок, просушуємо його від вологи рушниками.
Беремо будь-які спеції у великій кількості і обвалюємо сало. Можна порізати його на порційні шматки, щоб потім кожен обернути пергаментом разом з лавровим листом і покласти в морозильну камеру на зберігання. Діставати по шматку в міру необхідності.
Ми залишаємо сало на 1 годину на столі і укладаємо в морозильну камеру.