9 Липня, 2024
Сподіваюся, ви ніколи не дивитеся на себе очима тих, хто не шанує і не цінує вас

Сподіваюся, ви ніколи не дивитеся на себе очима тих, хто не шанує і не цінує вас

Сподіваюся, дуже сподіваюся, що ви ніколи не робите цього: не дивитеся на себе крізь «окуляри» тих, хто не шанує та не цінує вас. Не бачите себе такими, якими вони намалювали вас у системі координат і цінностей.

Сподіваюся, ви ніколи не сумніваєтеся в тому, що значущі та вагомі, добрі та привабливі, лише з тієї причини, що цього хтось не помітив чи не оцінив. Пройшов повз. Повз вас і крізь вас. Сподіваюся, ви ніколи не засуджуєте і не звинувачуєте себе лише тому, що це хтось робить.

Сподіваюся, ви ніколи і нікому цього не дозволите. Зруйнувати вашу впевненість у собі та адекватну самооцінку. Сподіваюся, ви завжди пам’ятаєте, що витратили місяці та роки життя, працюючи над собою, заліковуючи старі рани, борючись зі своїми демонами та долаючи страхи та упередження. Сподіваюся, ви розумієте, що якими б чудовими ви не були б сьогодні і яких би висот не досягли, вами завжди хтось буде незадоволений. Засудить. Висміє. Спробує знецінити.

Ви повинні навчитися нарешті прощатися та йти звідти, де вас не цінують. Ви знаєте, чого хочете і чого заслуговуєте, і якщо у когось існують сумніви щодо цього – це виключно його проблеми. Прощайтеся і навіть не згадуйте!

Щиро сподіваюся, що ви ніколи нікому не дозволяєте змушувати вас робити те, що ви не хочете. Те, що суперечить вашим моральним принципам і завдає внутрішнього дискомфорту. Не залишаєтесь з тими, хто кривдить і принижує вас. Не дозволяєте нікому маніпулювати та тиснути на вас.

Щиро сподіваюся, що ви не дозволяєте нікому заважати вам йти життям, прислухаючись до того, що підказує серце і ваша інтуїція.

Більшості людей ніколи не зрозуміти вас та вашого шляху. Вони не знають, у яких черевиках ви йшли, звідки прямуєте і куди прямуєте. Їм ніколи не зрозуміти, що вами рухає, що ви відчуваєте, що болить, і чого ніколи не забути… Тому наївно розраховувати на те, що хтось може дати вам єдино правильну пораду або вказати правильний шлях.

Тільки ви знаєте, що у вас на серці та душі. Тільки ви знаєте, навіщо прийшли на цю Землю і що неодмінно маєте зробити. Тому можете тільки мило посміхнутися та подякувати за «цінні» поради. І… піти своєю Дорогою. Єдино вірною та правильною. Тому що – обрана вами.

Щиро сподіваюся, що ви не зациклюєтеся на своїх помилках та промахах. На тому, що вчинили у минулому «якось не так» чи «неправильно». Тому що це було ваше життя та ваше рішення.

Сподіваюся, ви знаєте, що всі ваші вчинки та рішення – навіщось були потрібні. Абсолютно все, що робили, було саме тим, що слід зробити в той час, щоб ви могли опинитися там, де перебуваєте сьогодні.

Іноді навіть неправильні рішення в кінцевому підсумку призводять до правильних, а помилки – життєво необхідні, щоб донести суворі істини, які б іншим способом ніяк не засвоїли.

І останнє, але не менш важливе: я сподіваюся, що ви стали настільки сміливими та сильними, що запросто скажете: «Прощавай» будь-якій ситуації або людині, яка завдає вам болю, заважає йти вперед і розвиватися. Що ви ні секунди не залишатиметеся там, де почуваєтесь нелюбими, небажаними чи недостатньо хорошими.

Можливо, вам належить ще багато чого відкрити в цьому житті, багато чого зрозуміти і усвідомити, але найважливіший урок, сподіваюся, ви вже засвоїли: «Ніколи, чуєте мене, ніколи не дивіться на себе крізь «окуляри» людей, які не поважають і не цінують вас!». А їх, повірте, буде чимало. Хтось – із заздрощів, хтось – від невеликого розуму, а хтось – просто так.

Ви заслуговуєте на краще. Кохання та повагу. Теплоту та ласку. Тому просто зробіть це: перестаньте дивитись на себе очима тих, хто вас не любить і не цінує. Це їх проблеми. Помахайте їм ручкою і йдіть своєю дорогою: тепер знаєте, куди і до кого!

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *