22 Листопада, 2024
Справжній польський пляцок «Pani Walevska» (Пані Валевська). Із секретних рецептів найкращих кондитерів!

Справжній польський пляцок «Pani Walevska» (Пані Валевська). Із секретних рецептів найкращих кондитерів!

Про такі рецепти кажуть, що вони – секретні. Але тепер у вас є нагода спекти справжній польський пляцок Пані Валевська за оригінальним рецептом!

Незвичайна, красива, ніжна і дуже смачна  випічка дуже сподобається не тільки дітям, а й дорослим. Джерело

Інгредієнти для тіста:

борошно – 250 г

розпушувач – 1 ч.л. з гіркою

 цукор – 50 г

вершкове масло – 100 г (з холодильника)

жовток – 3 шт.

Інгредієнти для крему:

борошно – 1 ст.л.

крохмаль – 1 ст.л.

молоко – 250 мл

цукор – 50 г

жовток – 1 шт.

ванільний цукор – 1 пакет

вершкове масло – 100 г (кімнатної температури).

Меренга:

білки – 4 шт.

цукрова пудра – 125 г

крохмаль – 0,5 ст. л.

Крім того:

ягоди заморожені (в оригіналі варення) – 225 г

мигдаль (пелюстки) – 60 г.

Спосіб приготування:

У глибоку миску насипте 200 г борошна, додайте 100 г холодного вершкового масла, порізаного шматочками, ретельно перетріть все в дрібну крихту руками.

Додайте 1 ч. л. з гіркою розпушувача, 50 г цукру, 3 жовтки, перемішайте, додайте усе борошно, що залишилося, замісіть м’яке тісто.

Форму для запікання розміром 20 х 30 см або 25 х 30 см, можна використовувати звичайний лист, застеліть пергаментним папером.

Тісто розкачати в тонкий пласт, за розміром форми, помістіть в форму, розподіліть по всій поверхні.

Заморожені ягоди викладіть зверху на тісто, розподіліть по всій поверхні.

Змішайте в глибокій ємності 4 білка, 125 г цукрової пудри, ретельно збийте за допомогою міксера, викладіть зверху на ягоди, розподіліть по всій поверхні, посипте 60 г мигдалю.

Розігрійте духовку до 180 градусів.

Випікайте корж протягом 40 хвилин. Якщо білки почнуть підгоряти, накрийте їх листом фольги.

Приготуйте крем. У невеликій каструлі змішайте 250 мл молока, 50 г цукру, 1 пакет ванільного цукру, 1 жовток, 1 ст.л. крохмалю, 1 ст.л. борошна, перемішайте, поставте на невеликий вогонь, проваріть до загустіння, постійно помішуючи, повністю остудіть.

Готовий корж вийміть з духовки, розріжте на 2 частини, помістіть на красиве блюдо.

Збийте в глибокій ємності 100 г вершкового масла кімнатної температури за допомогою міксера, додайте остиглий крем, постійно збиваючи.

Змастіть кремом один корж, накрийте зверху другим, відправте пляцок в холодильник на кілька годин для просочення.

Перед подачею до столу порізати невеликими шматочками.

Смачного!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *