Про такі рецепти кажуть, що вони – секретні. Але тепер у вас є нагода спекти справжній польський пляцок Пані Валевська за оригінальним рецептом!
Незвичайна, красива, ніжна і дуже смачна випічка дуже сподобається не тільки дітям, а й дорослим. Джерело
Інгредієнти для тіста:
борошно – 250 г
розпушувач – 1 ч.л. з гіркою
цукор – 50 г
вершкове масло – 100 г (з холодильника)
жовток – 3 шт.
Інгредієнти для крему:
борошно – 1 ст.л.
крохмаль – 1 ст.л.
молоко – 250 мл
цукор – 50 г
жовток – 1 шт.
ванільний цукор – 1 пакет
вершкове масло – 100 г (кімнатної температури).
Меренга:
білки – 4 шт.
крохмаль – 0,5 ст. л.
Крім того:
ягоди заморожені (в оригіналі варення) – 225 г
мигдаль (пелюстки) – 60 г.
Спосіб приготування:
У глибоку миску насипте 200 г борошна, додайте 100 г холодного вершкового масла, порізаного шматочками, ретельно перетріть все в дрібну крихту руками.
Додайте 1 ч. л. з гіркою розпушувача, 50 г цукру, 3 жовтки, перемішайте, додайте усе борошно, що залишилося, замісіть м’яке тісто.
Форму для запікання розміром 20 х 30 см або 25 х 30 см, можна використовувати звичайний лист, застеліть пергаментним папером.
Тісто розкачати в тонкий пласт, за розміром форми, помістіть в форму, розподіліть по всій поверхні.
Заморожені ягоди викладіть зверху на тісто, розподіліть по всій поверхні.
Змішайте в глибокій ємності 4 білка, 125 г цукрової пудри, ретельно збийте за допомогою міксера, викладіть зверху на ягоди, розподіліть по всій поверхні, посипте 60 г мигдалю.
Розігрійте духовку до 180 градусів.
Випікайте корж протягом 40 хвилин. Якщо білки почнуть підгоряти, накрийте їх листом фольги.
Приготуйте крем. У невеликій каструлі змішайте 250 мл молока, 50 г цукру, 1 пакет ванільного цукру, 1 жовток, 1 ст.л. крохмалю, 1 ст.л. борошна, перемішайте, поставте на невеликий вогонь, проваріть до загустіння, постійно помішуючи, повністю остудіть.
Готовий корж вийміть з духовки, розріжте на 2 частини, помістіть на красиве блюдо.
Збийте в глибокій ємності 100 г вершкового масла кімнатної температури за допомогою міксера, додайте остиглий крем, постійно збиваючи.
Змастіть кремом один корж, накрийте зверху другим, відправте пляцок в холодильник на кілька годин для просочення.
Перед подачею до столу порізати невеликими шматочками.
Смачного!