20 Вересня, 2024
Так, я змінилася – почала позбавлятися від непотрібних людей і більше поважати себе

Так, я змінилася – почала позбавлятися від непотрібних людей і більше поважати себе

Повага до себе – це перший крок на шляху до прийняття себе. Це розуміння нашої цінності, визнання достоїнств, істинної натури і прийняття себе такими, якими ми є.

Суть в тому, щоб бути людиною, якою ви щиро хочете бути, не звертаючи уваги на думку оточуючих. Мати достатньо мужності постояти за себе і заявити вголос про речі, які турбують або, що ще гірше, змушують страждати.

Дійшовши, нарешті, до цього етапу, ви усвідомлюєте свою сутність і тим самим даєте зелене світло процесу трансформації. Ви розумієте речі, які тривалий час здавалися розмитими, і тепер знаєте, що прийшов час взяти все в свої руки!

Ось 20 речей, які ви почали робити, тому що поважаєте себе:

  1. Ви поставили себе в початок списку пріоритетів. Нехай прозвучить егоїстично, але хто ще потурбується про вас, якщо не ви самі?
  2. Ви перестали приймати вибачення і безглузді слова, які не підтверджуються реальними діями. Слова – це дрібниця, важливі лише дії.
  3. Тепер ви розумієте, що не зобов’язані вирішувати проблеми інших людей. Це їхні проблеми, а не ваші. А якщо сунути ніс не в свою справу, то це може погано закінчитися.
  4. Більше ніяких ледачих кивків головою на адресу людини, що висмоктує вашу енергію вічними скаргами про свої життєві труднощі, які якимось магічним чином постійно її переслідують. На відміну від неї, ви вирішили почати з змін всередині себе.
  5. Розрив всіх токсичних стосунків, які довгий час чинили вам біль. Те, що ви дасте другий шанс людині, яка використовує вас, не приведе ні до чого хорошого.
  6. Більше ніяких виправдань перед іншими людьми. І ніяких пояснень, чому ви почали з кимось зустрічатися або чому змінили роботу.
  7. Ви відповідаєте на повідомлення, коли вам цього хочеться. Це не грубо і не є ознакою егоїзму. Це називається турботою про себе. Потребувати особистого простору цілком нормально.
  8. Ви йдете додому, коли вам хочеться. Або взагалі нікуди не виходите, якщо хочете залишитися вдома.
  9. Ви зрозуміли, що чужі очікування не повинні стримувати від досягнення бажаного. Ви нікому і нічого не повинні. Кожна людина являє собою ідеальний набір якостей, і всі ми відрізняємося один від одного. Тому мати іншу точку зору – цілком природно.
  10. Ви безстрашно приймаєте зміни. Це один з фундаментальних принципів життя. Зміни неминучі незалежно від того, як сильно ви чините опір їм.
  11. Більше ніякої особистої інформації в соціальних мережах, тому що коментарі та лайки ніколи не зможуть достовірно відобразити ваше справжнє життя.
  12. Менше стосунків з людьми, чия енергія не резонує з вашою. Немає потреби створювати видимість того, чого насправді немає.
  13. Ви відмовилися від згубного захисного механізму випивати (напиватися до нестями), коли вам погано.
  14. Більше ніяких переживань про те, чи вважають інші люди ваш стиль життя або переваги крутими. Їхні думки та думки – це їх проблема, а не ваша.
  15. Ви більше не відчуваєте дискомфорту при відмові, якщо це єдине, чого хочуть ваше тіло і розум.
  16. Ви зрозуміли, що ніхто не повинен і не буде терпіти вашу нестерпну поведінку. Більше ніяких спалахів гніву в бік людей, які цього не заслуговують.
  17. Більше ніяких спроб сподобатися всім навколо і зробити з себе того, кого вони хочуть бачити.
  18. Ви взяли на себе всю відповідальність за своє життя. Більше ніякого безтурботного очікування, поки можливості самі вас знайдуть.
  19. Більше ніяких ігор в безпорадну жертву.
  20. Ви більше не ставите на перше місце людей, які бачать в вас лише один з можливих варіантів.

За матеріалами

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *