1 Травня, 2024
“Те, що тобі призначено, не візьме ніхто інший”: цитата мудреця

“Те, що тобі призначено, не візьме ніхто інший”: цитата мудреця

У житті дуже багато нелогічного та незрозумілого. Наприклад, феномен: “Не роби добра, не отримаєш зла”, “Чим більше робиш, тим менше цінують”. Збагнути ці істини можна лише з віком, набравшись досвіду.

Є люди, яким щастить, їм у руки все пливе саме: щастя, кохання, гроші, добробут.

А є їхні повні протилежності: люди, які намагаються щосили, а доля, ніби глузуючи з їхніх зусиль, постійно боляче клацає по носі.

Моя знайома постійний відвідувач кабінету репродуктолога. Вона хоче народити дитину, але нічого не виходить. А її подружки-сусідки легко завагітніють. І ходять перед її носом із колясками. Чим вона гірша?

Пара 10 років жила на орендованій квартирі, накопичували гроші на своє житло. Коли вони зважилися на покупку без іпотеки, ціни на нерухомість відразу злетіли вдвічі. Їм довелося позичати у банку. У чому вони завинили? Адже не ледарі, працювали за трьох, втомлювалися…

Чому чим більше старається дружина для свого чоловіка, тим вища ймовірність, що він, втомившись від тотального обожнювання, від неї піде? Чому діти тікають від матерів, які вкладають у них усю свою душу?

Спрацьовує закон підлості — те, що тобі потрібне, ніколи не буде твоїм. Коли ж гостра потреба зникає, то вчорашня мрія маячить перед носом.

«Все збувається, варто лише розхотіти», — казала актриса Фаїна Раневська.

Це схоже на якийсь незвіданий закон життя: чим більше ти докладаєш зусиль, тим далі ти від своєї мети.

Виходить, усе, що потрібно, — це відсторонитися, абстрагуватися, довіритися долі? Є люди, які твердять, що сценарій нашого життя давно написаний. І можна себе особливо не турбувати.

Якщо нам судилося бути багатими, то не обов’язково через виснажливу працю. Можливо, ви відкопаєте скарб на задньому дворі свого будинку. Або знайдете на антресолях валізу з доларами. Або купіть лотерейний квиток та зірвете джек-пот.

Якщо вам судилося вийти заміж за прекрасну людину, не потрібно «підганяти» події та зависати на сайті знайомств, потрібно просто дочекатися, коли ця доленосна зустріч відбудеться. 

Як на мене, ця позиція лінивих, пасивних людей, що пливуть за течією. У щоденному подоланні власних лінощів, у спробах знайти свою другу половинку – немає нічого поганого. Навпаки, один суцільний розвиток особистості.

Якщо лягти на березі і лежати, то річкою рано чи пізно пропливуть тіла ворогів, але разом з ними — і всі радощі життя.

Ось що говорив Далай-лама XIV:

“Пам’ятайте, що не завжди те, що ви хочете, вам дійсно потрібно”.

Якщо людина концентрується на своїй меті так, що нічого не помічає довкола, то жодні зусилля не допоможуть їй жити щасливо. Навіщо розбивати лоба об зачинені двері, якщо поруч безліч інших? Нам багато хорошого розповідають про старанність і завзятість, але не забуватимемо про далекоглядність і покірність своїй долі.

Якщо нічого яскравого та незвичайного не відбувається в наших сірих буднях, можливо, саме в цей момент доля береже нас?

Є таке прислів’я: те, що тобі призначено, не візьме ніхто інший.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *