19 Травня, 2024
Той, хто маніпулює вашим почуттям провини, насправді не любить вас

Той, хто маніпулює вашим почуттям провини, насправді не любить вас

В оточенні більшості з нас є принаймні одна людина, яка намагається маніпулювати. Вона – той, хто демонструє, що піклується про ваші інтереси, намагаючись отримати повний контроль над вами, щоб використовувати в своїх цілях.

Такі люди не мають права знаходитись у нашому ближньому колі, тому варто тримати їх на безпечній відстані від себе. Але якщо ми хочемо дистанціюватися від них, спочатку потрібно їх розпізнати.

Пропонуємо ознайомитися з деякими ознаками, які можуть свідчити про те, що хтось із ваших близьких намагається маніпулювати вами.

1. Ця людина завжди грає з вашими емоціями

Маніпулятор завжди грає із вашими емоціями. Замість того, щоб ставитись до ваших почуттів дбайливо та уважно, він використовує їх проти вас. Він намагатиметься показати, що ви спричиняєте йому біль, навіть якщо це зовсім не так. Це дозволить отримати те, що потрібно від вас.

2. Він завжди виставляє вас у найгіршому світлі

Маніпулятори можуть щоразу виставляти вас негативною особистістю. Щоб замаскувати свої дії, спрямовані на заподіяння болю, вони перевернуть все з ніг на голову і змусять вважати, що ви вчинили неправильно, хоча це неправда. І чим сильніше ви доводитимете протилежне, тим більше вони намагатимуться переконати вас і оточуючих у своїй правоті.

3. Його дії розходяться зі словами

Такі люди дають вам гучні обіцянки і клянуться зробити вам те, що інші ніколи не робили і не зроблять. Але їхні дії ніколи не відповідають словам. Вони кажуть вам одне, а роблять інше. І що більше ви просите у них, то менше отримуєте.

4. Він змушує вас відчувати відповідальність за його емоції та почуття

Маніпулятор щосили намагатиметься переконати вас у тому, що саме ви несете відповідальність за його емоційний стан. Він зробить все можливе, щоб дати зрозуміти, що ви його пораните, відмовляючись піти на поступки. Тобто він виставлятиме себе жертвою, хоча насправді справи з точністю до навпаки.

5. Ця людина постійно ставить вам ультиматуми

Людина, яка маніпулює вами, ніколи не піде на компроміс. Вона завжди діє за принципом «або все буде як думаю я, або ніяк». Чим більше ви намагатиметеся знайти баланс у відносинах з ним, тим сильніше він тягтиме «ковдру на себе».

6. Він використовує вашу невпевненість проти вас

Маніпулятор втирається до вас у довіру, щоб більше дізнатися про ваші слабкості та ті речі, які змушують вас почуватися невпевнено. Він використовує це знання, щоб отримати ще більше контролю над вами. Така людина розуміє, що за допомогою речей, які найбільше турбують вас, вона зможе зламати вашу волю і підкорити її собі.

7. Він ніколи не дає вам часу подумати

Якщо маніпулятор хоче, щоб ви щось зробили для нього, він нізащо не дасть вам часу на обмірковування того, чи ви хочете довести цю справу до кінця чи ні. Будь-яке його прохання буквально «горить». Це такий спеціальний прийом, за допомогою якого він змушує вас приймати лише потрібні йому рішення.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *