11 Травня, 2024
Тільки б завжди горіло світло у вікнах тих, хто нам дорогий…

Тільки б завжди горіло світло у вікнах тих, хто нам дорогий…

У нас традиція була в сім’ї. Завжди проводжати один одного біля вікна. Махати рукою іншому, поки той не сховається за поворотом. Потім швидко перейти з кухні по довгому вузькому коридору в кімнату, щоб ще й помахати з того вікна, яке виходить на іншу сторону знайомої вулиці з високими тополями край дороги.

Коли я була маленька – я з радістю махала. Мені дуже подобалося це робити.

У 14 соромилася і просто оглядалася подивитися на вікно – було якось соромно махати (я ж не маленька!!).

З 18 сильно втомлювалася, суміщаючи роботу і навчання, тому часто (чого гріха таїти) запізнювалася на пари і батьки йшли раніше…

Сьогодні, майже в 37, я роблю «місячну ходу», і всі види танців (які знаю) по 15 секунд кожен. Іноді можу «ластівку» зробити.

Батьки стоять біля вікна і махають мені. І я знаю, що вони усміхаються або сміються.

“Анна… як завжди…” – скаже тато.

Я намалюю величезне серце руками, відправлю по 5 повітряних поцілунків з кожної руки… і ще трохи «місячної ходи» (з іншої сторони вулиці між високими тополями), перш ніж піти. А по дорозі знову і знову буду загадувати одне й те ж бажання – щоб довше горіло світло у цьому вікні, щоб там було ДВА силуети… щоб більше було такого мого життя, куди я можу повертатися, щоб розповісти, зітхнути, обійняти… і потім потанцювати посеред світу на очах у всіх, кому цікаво, але тільки заради двох усмішок, які не видно з такої відстані, але я точно знаю, що вони є.

Автор: Anna Enbert

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *