5 Липня, 2024
У важкі часи треба добре виглядати – з усіх сил (обшарпанцям не дають гроші)

У важкі часи треба добре виглядати – з усіх сил (обшарпанцям не дають гроші)

Як би вам не було погано і сумно, які б життєві вихори НЕ проносилися над вами – приведіть себе в порядок, якщо вам потрібні гроші і визнання.

Якщо потрібна повага. Увага. Допомога. Приведіть себе в порядок і одягніться у все найкраще. Це врятує.

Це трохи сумно, але це так. Обшарпанці мають менше шансів на допомогу і увагу. Один психолог одягнувся в дорогий костюм з краваткою, взяв шикарний кейс і став на вулиці просити гроші у людей. Мовляв, у нього гаманець вкрали. І, знаєте, люди охоче давали йому гроші. Розмовляли з співчуттям і повагою. Руку потискали, бажали успіху. І поривалися викликати йому таксі, і це таксі оплатити.

На наступний день він знову просив допомоги на інший жвавій вулиці. Тільки був неголений і одягнений в лахміття. Кілька жалісливих людей подали йому дрібні монетки, інші навіть не глянули на нього …

А знаменитий музикант, який отримував шалені гроші за свої концерти, грав свою музику в метро одного разу. Прекрасну музику на скрипці Страдіварі … Він був одягнений у светр і джинси, дуже демократично. За день він заробив 32 долари. Тому що грав в метро і був одягнений дуже просто. Занадто просто. Його навіть і не слухали особливо; часу немає у людей слухати якогось бідного скрипаля. Їх повно в метро грає. І що з того?

Так влаштоване суспільство. Так влаштовані люди. Якщо наш зовнішній вигляд показує наші невдачі і бідність, наше погане становище в житті, в кращому випадку нам кинуть дрібну монетку – лови! Купи собі розчинної локшини, бідолахо! А в гіршому – нас просто проженуть, бо люди не люблять тих, хто своїм виглядом псує їм настрій. І скрипка бідного бродяги звучить гидко. Навіть якщо це скрипка Страдіварі.

Так що в будь-яких обставинах треба зберігати свій зовнішній вигляд. Жалість непродуктивна, якщо мова йде про гроші і успіх. Все залежить від того, скільки ви хочете отримати і чого домогтися. Якщо є мета і прагнення до кращого – носіть свій кращий костюм і кращий одяг. Нехай зносяться. Потім ви заробите і купите собі сто костюмів або суконь. Світ не такий вже добрий до бідних невдахам, на жаль. Але саме це спонукає нас піклуватися про свій зовнішній вигляд і про свою гідність.

Автор – Анна Кір’янова

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *