На відміну від минулих поколінь, сучасні люди страждають різними алергіями. Можливо, ваші діди і бабки взагалі не знали значення цього слова, але сьогодні алергії набули характеру епідемії.
Згідно з дослідженням, опублікованим Центром по контролю і профілактиці захворювань США в 2013 році, кількість алергіків серед дітей зросла на 50% з 1997 по 2011 роки.
Найпоширеніша харчова алергія – на молоко.
Це результат додавання гормонів росту в молоко і широкого застосування антибіотиків у промисловому скотарстві.
З цих цифр можна зробити висновок, що корінь зла – в продуктах, яких раніше не було, тобто фабричних. Напхані ароматизаторами, консервантами, барвниками і добавками, ці продукти викликають алергії і завдають серйозної шкоди здоров’ю.
Більш того, в харчовій промисловості часто використовуються компоненти, про які нікому нічого не відомо, – наприклад, нові види білків, що з’явилися в 1990-х роках. Покупці зазвичай не знають про ці добавки і їх алергенний потенціал. Не проводилося ніяких досліджень, які підтверджують безпеку цих речовин для людей і тварин, проте їх стали додавати в багато продуктів.
У 1994 році в молочній промисловості почали використовувати генно-модифікований гормон росту rBGH (рекомбінантний бичачий гормон росту), щоб збільшити надої. Серед корів, яким давали цей гормон, різко зросла захворюваність.
Для усунення побічних ефектів почали застосовувати антибіотики, що стало однією з головних причин збільшення кількості антибіотикостійких бактерій.
Ось вам і пояснення, чому у наших предків не було харчових алергій.
Вони їли необроблені органічні продукти без консервантів, вирощені на фермах, а не в генетичних лабораторіях. У їхньому раціоні не було хімікатів, стабілізаторів, добавок, ароматизаторів, ГМО та барвників.
Також треба врахувати, що раніше люди не залипали годинами в гаджети і проводили багато часу на свіжому повітрі. А перш ніж звернутися до лікаря, вони пробували вилікувати симптоми натуральними засобами – супами, відварами, трав’яними зборами …
Як бачите, сучасний спосіб життя позначається на стані здоров’я. Щоб захистити себе, ми повинні уважніше стежити за своїм харчуванням, уникаючи продуктів з хімією і токсинами.
А у вас є знайомі алергіки? Можливо, їм буде цікава ця стаття!