15 Травня, 2024
Фрази, які притягують нещастя. Ніколи не промовляйте їх!

Фрази, які притягують нещастя. Ніколи не промовляйте їх!

Є фрази-дзвінки, можна сказати – виклики долі, якими ви можете накликати на себе великі неприємності.

1. «Гірше й бути не може!», – це найнебезпечніша фраза.

“Це найгірше, що могло статися”, – різновид цього небезпечного твердження. Їх багато, різновидів. Ось, наприклад: «Швидше скінчився б цей поганий рік, і настав би новий!». Цю фразу говорили та писали 1940-го. В особистих щоденниках. Говорили та писали ті, хто переживав особисті невдачі. І якось не думали, що можуть прийти інші події. Адже нічого гіршого за моє особисте нещастя бути не може!

Може.

Проводити такими словами етап життя, що завершується, дуже небезпечно і безглуздо. Це самовпевнене переконання, що має настати гарний час. Мабуть, і все тут!

Це виклик для долі: нічого гіршого ти мені вже не завдаси! Ну що ти ще можеш мені зробити погане, якщо в мене і так прострочення кредиту та розлучення? І начальник накричав? Що може бути гіршим?

Навіть перераховувати не буду те, що може бути гіршим. І людині можуть це довести на практиці; вона сама попросила.

2. «Я б на його місці поводився зовсім інакше!»,

– і дуже швидко можна опинитися на місці того, кого критикуєш і себе ставиш за приклад. Наступний епізод фільму – за участю у головній ролі того, хто говорив про місце. Сам напросився!

3. «Я ніколи так не вчиню!»,

– і теж виникнуть обставини, коли вчиниш саме так. Тому що сам напросився, підняв руку, запропонував долі звернути увагу на себе та випробувати свою стійкість. Заявив себе героєм – отримав тест на героя.

Ось три способи самому напроситися на випробування та нещастя. Стати мішенню для ударів долі. І багато хто це помічав.

Самовпевненість, вихваляння, жарти з долею та Вищою силою до доброго не призводять. І краще утриматись від цих фраз. Зараз особливо важливим є контроль мови та усвідомлене ставлення до кожного слова.

Автор: Анна Кір’янова

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *