7 Липня, 2024
Хочеш бути щасливим – жени геть зі свого життя токсичних людей

Хочеш бути щасливим – жени геть зі свого життя токсичних людей

Все своє життя я була екстравертом.

Я з легкістю можу підтримати розмову з касиром в супермаркеті, з водієм Uber по дорозі в аеропорт, з татом, що спостерігає за футбольним матчем, або з мамами на батьківських зборах.

Я вважаю, що дружелюбність дуже сильно полегшує життя.

І оскільки я любитель поспілкуватися, у мене є знайомі і друзі з різних верств суспільства.

Так, я не заперечую проти дозвільної балаканини чи приємної розмови на шкільному заході. Але чим старше я стаю, тим більше переконуюся: життя занадто коротке, щоб їсти неякісний сир або спілкуватися з фальшивими друзями.

Розумієте, зараз моє життя вирує і не дає отямитися ні на хвилину. Я виховую трьох дочок-підлітків, працюю, приділяю час чоловікові, доглядаю за собакою, яка вимагає великої уваги.

У вдалі дні я просто розгрібати бардак, в погані дні я покладаюся тільки на ізоляційну стрічку і молитву.

Я хочу бути хорошою людиною, хорошим другом, але у мене немає часу на ігри. Я не можу витрачати свій вільний час (а його так мало) на «друзів», які телефонують, тільки коли їм щось потрібно.

Я не хочу переживати через кожне слово, яке виривається з мого рота, не хочу, щоб хтось оцінював кожен мій рух. Я не хочу змагатися з іншими жінками ні в зовнішності, ні в умінні виховувати дітей, ні в чому іншому.

Кожен день я втомлююся настільки, що мені вже не хочеться показувати з себе того, ким я не є.

Кому взагалі захочеться витрачати на це час?

Мені потрібні друзі, які вірять в мене, навіть коли все йде шкереберть; друзі, які підтримають кожен мій крок на шляху до нових вершин, поплачуть зі мною, коли мені буде боляче; друзі, які після огидного дня принесуть вино, а після безсонної ночі – каву.

Я хочу дружити з мамами, які розповідають про свої материнські подвиги, про труднощі в шлюбі або про те, що вони переживають за своїх дітей.

Мені подобаються жінки, які відкрито діляться секретами краси і не бояться визнати, що в кімнаті чисто, тому що все зайве вони розіпхали по шухлядах.

Мені потрібні люди, які не лякаються, коли я кажу їм, що страждаю від депресії або що у мене є проблеми в стосунках з дочкою.

Я щаслива жінка. У мене є дружні стосунки, які задовольняють всі мої потреби. Ми разом пережили народження дітей і смерть батьків. Ми трималися за руки на похоронах друзів і зі сльозами на очах проводжали машини, хто переїжджав в інший штат.

Ми плакали, радіючи досягненням наших улюблених нащадків, ніби це були наші власні досягнення, і ділилися піцою вечорами, коли думали, що ще одна хвилина в ролі матері – і нам кінець. Вижили ми тільки тому, що підтримували один одного.

Ми вели важкі розмови, були гранично чесними – якою б жорстокою не була правда, і тримали язик за зубами, коли комусь потрібно просто повеселитися. Ми давали поради про сеkс і підтримували тих, чия свекруха виявлялася мегерою.

Ми оголювали наші душі, але зберегли таємниці, які світу немає чого знати.

Ми не засуджували, не вимагали, не були ворожі, не оцінювали.

Тільки любов, прийняття і багато сміху.

Життя коротке, і ви ніколи не знаєте, що принесе вам завтрашній день.

Знайдіть друзів, які наповнять ваше життя радістю і підтримають вас у будь-якій ситуації. На інших не варто витрачати ні секунди, як і на вживання неякісного сиру.

Уїтні Флемінг

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *