Помідори в такому маринаді виходять щільними, солодкими, з легким, пікантним присмаком петрушки. Я вибираю для рецепта невеликі, на один укус томати, так вони ніколи не лопаються.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- помідори 750 г;
- часник і морква терті по 1 ч. л;
- петрушка;
- гірчиця в зернах 1 ч. л;
- перець горошком 6 шт;
- оцет 9% 1 ст. л;
- вода 1 л;
- сіль 1 ст. л;
- цукор 3 ст. л.
Процес приготування
- Маринад готуйте, виходячи з кількості інгредієнтів, які я вказала в рецепті: на 1 л води йде ложка солі і три цукру, тому правильно розраховуйте свою кількості розсолу.
- Петрушку дрібно ріжемо, часник і моркву тремо на тертці.
- Помідори промиваємо.
- Банки стерилізуємо і укладаємо в них томати.
- Для розсолу в воді розводимо сіль і цукор, доводимо до кипіння.
- В банки додаємо насіння гірчиці і перець горошком, укладаємо по ложці часнику і моркви, вливаємо по ложці оцту.
- Заливаємо маринад, закручуємо кришками і перевертаємо банки, вкутуємо до охолодження.
Зберігаємо в підвалі або в коморі.
Якщо у вас є оцет 6% можна додавати і його, підходить яблучний або винний, звичайний столовий.
Томати будуть дуже смачними, часник і морква надають їм пікантності та оригінальності.