19 Жовтня, 2024
Цього року Ганна вперше не змогла оплатити комуналку, адже пенсія зовсім мала. Вона звернулася до доньок, щоб розділили платіж між собою. Наступного дня діти були вже в неї, але грошей не принесли

Цього року Ганна вперше не змогла оплатити комуналку, адже пенсія зовсім мала. Вона звернулася до доньок, щоб розділили платіж між собою. Наступного дня діти були вже в неї, але грошей не принесли

Багато років тому Ганна добре заробляла. Все життя вона працювала на досить таки хороших роботах з гарною оплатою, бо жінка вона досить розумна та працьовита, ніколи не упустить шанс заробити якусь купійку, якщо має змогу.

А саме в той час, коли всі її подруги самі вдома навіть хліб пекли, щоб зекономити сама Ганна возила свою сім’ю щороку на курорти, батьків в санаторій, ніколи нічого не шкодувала для рідних людей.

А як вона любила своїх дітей, все готова була їм придбати, навіть небо прихилити для них, аби в них в житті все склалося якнайкраще. У Ганни є дві доньки, тому сукні та ляльки в них були найкращі, дала гарну освіту дівчатам.

Так склалося життя, що Ганна свого часу сама доглядала і батьків своїх і свекрів обох. Вона була жінка працьовита, скрізь встигала, всім допомагала, ніколи нікому не відмовляла, якщо щось зробити було в її силах. Завжди і друзям допоможе, і родичам гроші позичить, сама завжди запитувала чи може стати в нагоді.

Жили вони в трикімнатній квартирі всією сім’єю, жили добре завдяки самій Ганні, адже вона старалася для сім’ї і чоловік тягнувся за нею, скрізь був порядок.

Батьки своїх доньок гарно видали заміж, допомогли купити кожній по квартири. Тепер у них свої сім’ї, живуть непогано: в злагоді та цілковитому достатку.

Нещодавно чоловіка Ганни не стало, він все життя був надійною опорою для неї. Сил у неї працювати вже теж немає, роки немолоді, давно вже на пенсії вона, лише на неї й живе.

А як настала осінь, стали приходити великі платіжки, адже ціни на комунальні послуги ростуть з кожним роком. Пенсія у жінки трохи більше двох тисяч гривень, дуже складно були оплатити все самій, адже ще й жити потрібно на якісь кошти, зараз ціни високі на все.

Ганна тоді вперше звернулася до своїх дітей, попросила оплатити комуналку, розділити суму навпіл між ними, та доньки відмовилися. А наступного дня вони двох прийшли до матері.

Доньки сказали, що знайшли вихід. Для цього мама має продати свою трикімнатну квартиру, купити однокімнатну і їй вистачатиме грошей на все: і на життя, і на комунальні платежі.

В душі у Ганни стало прикро, бо вперше за все життя звернулася до рідних людей, які так просто їй відмовили.

Тепер жінка дійсно не знає що робити. Можливо, справді варто продати квартиру, а гроші покласти в банк, донькам вже нічого не давати? Якщо вони так легко відвернулися від матері зараз, то що їй чекати на старості від них? Невже такі діти в старості зрозуміють її і допоможуть?

Та Ганна добре знає, що якщо продасть квартиру, то доньки будуть просити, щоб поділилася з ними грошима і вона знову житиме в скруті.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *