5 Липня, 2024
Чого людина НЕ приймає, ТЕ вона і отримує в результаті Los ojos cambian nunca la mirada. Benedetti Francine Van Hove

Чого людина НЕ приймає, ТЕ вона і отримує в результаті

Що не приймаєте, те ви і отримуєте. Знайте про це і не дивуйтеся, коли з часом помітите за собою звички тієї людини, яка вам чимось не подобалася. Це закон природи, і він дуже простий: ви на чомусь акцентуєте свою увагу, і з часом це стає вашим. І не важливо, з яким знаком «+» або «-» представляється образ.

Яскравими прикладами такого закону природи є дорослі діти, які в ранньому віці говорили про те, що не будуть схожими на своїх батьків, а в пізнішому – активно проявляють ті ж моделі поведінки, що і їх батьки. Це стосується не тільки родичів, але і звичайних, не пов’язаних кровно людей.

Так, наприклад, можна помітити, як людина обурюється з якого-небудь приводу, а потім сам проявляє ті ж якості. Те, що ви не сприймаєте в інших, те, що вас дратує і обурює, говорить про те, що у вас теж є ця риса. І ви негативно на неї реагуєте лише тому, що на підсвідомому рівні ви знаєте про її наявність в собі, але з якихось причин не приймаєте.

Підсвідомість не розуміє негативного або позитивного сенсу слова. Воно розуміє лише образи, тобто все те, що ви собі уявляєте, коли говорите про щось.

Як це працює?

Раз ви не сприймаєте, то акцентуєте на цьому свою увагу. А чим більше уваги ви направляєте на який-небудь спосіб (якість характеру, предмет і т. д.), тим велика ймовірність того, що ви скоро станете володарем того ж. І не важливо, захоплюєтеся ви чимось чи, навпаки, ненавидите. Ви приділяєте цьому увагу, а значить, для вас це важливо – так вважає ваша підсвідомість, яка і закріплює у собі той образ, на якому ви акцентуєте свою енергію.

Мало просто чогось не бажати мати в собі. Що робити? Ви повинні знайти протилежну якість, яка займе місце наявної. Необхідно не просто від чогось позбуватися, але і розвивати нову якість, яка вас влаштує замість старої.

Тому мало кричати: «Я не хочу бути товстою», потрібно сконцентрувати свою увагу на тих формах, які ви хочете набути. Марно говорити, що вам не подобається, коли люди говорять багато зайвого, запропонуйте говорити по суті, чітко і зрозуміло.

Якщо не хочете мати негативні якості, то не звертайте на них уваги в інших людях. При цьому замініть свої негативні якості на позитивні, пропонуючи собі варіанти нових якостей. Не просто від чогось біжіть, але і пропонуйте, в якому напрямку бігти, щоб придбати нове.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *