6 Жовтня, 2024
Чому з пральної машинки погано пахне: три головні причини та способи їх вирішення Woman closing nose from stinky clothes after washing, low-quality soap-powder

Чому з пральної машинки погано пахне: три головні причини та способи їх вирішення

Якщо з машинки почало пахнути затхлим, слід негайно діяти. Найкращий метод — це профілактика. Щоб уникнути забруднення пральної машини, дотримуйтесь певних правил та рекомендацій.

Правильно розраховуйте кількість миючого засобу.

Надлишок прального порошку призводить до утворення бактерій, утримує бруд з білизни та потрапляє в місця, які не завжди виходить прополоскати. Також, на стінках пральної машини залишається осад від прального порошку, що притягує забруднення. Якщо в оселі тверда вода, потрібно звернутися до інструкції на повільному порошку, щоб дізнатися необхідну кількість кальцинованої соди чи іншого засобу для пом’якшення води. Його концентрація може бути вищою.

Одразу прибирайте вологий одяг.

Якщо залишити мокрі речі лежати в пральній машині, з’явиться затхлий запах або цвіль. Підвищена вологість призводить до розмноження бактерій, через що з’являється пліснява та грибок на одязі й машині. Щоб цього не сталося, можна встановити таймер для автоматичного нагадування або поставити будильник.

Залишайте дверцята відчиненими.

Завжди залишайте відкритими дверцята після кожного прання. Немає значення, яка це машина — з фронтальним або верхнім завантаженням. Прилад повинен провітритися. Щоб не з’явився затхлий запах, залишки води повинні випаруватися. Через деякий час дверцята можна закрити.

Якщо в будинку є діти або домашні улюбленці, потрібно переконатися, що вони не зможуть влізти в пральну машину.

Після усунення запаху з пральної машини, не забувайте підтримувати всі інші вузли машини в гарному стані.

При появі проблем з пристроєм, краще звернутися до фахівців.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *