20 Вересня, 2024
Чому сильних жінок ніхто не любить у наш час

Чому сильних жінок ніхто не любить у наш час

Хто така сильна жінка? Чому її ніхто не хоче і не любить у сучасному світі? Тут стаття, яка все розставить на місця.

Чули цю страшилку, якою так люблять лякати молодих дівчат? Мовляв, якщо вона нехтуватиме нареченими, всі сили вкладатиме в кар’єру, тягтиме на собі віз чужих проблем, то одного разу ризикує прокинутися в ліжку з чортовою дюжиною кішок.

А все тому, що перетвориться на сильну жінку, яка своїми амбіціями налякає всіх кавалерів. «Хочеш бути схожою на матір? – Звітують таких. – Мучитися від самотності, оплакувати свою долю безсонними ночами, бути в кожній бочці потиличкою?

Складається враження, що сила – це вирок, від якого віє холодом, непотрібністю та вічними стражданнями. При цьому така жінка змушена доводити світові своє право на щастя, з роками стаючи ще сильнішою та скривдженою, продовжуючи ходити зачарованим колом.

Звідки беруться такі уявлення? Сильна жінка – це діагноз?

Негативний образ, який здобула сильна жінка, склався завдяки колективному несвідомому. По суті, його створили мільйони дівчат, які боялися самостійного життя і тому чіплялися відполірованими нігтями за будь-яку можливість відстрочити своє дорослішання.

Бути сильною у розумінні «старлеток» – означає стати тією, хто може сама про себе подбати, забезпечити свої потреби, відстояти бажання. А це так складно! Інфантилок така перспектива лякає. Їм здається, що доведеться працювати до знемоги. Тягнути на собі віз проблем, робити нудні справи, які не надихають. Куди приємніше залізти на шию партнеру, звісити гарні ніжки і жити за його рахунок, прикидаючись слабкою і ні на що нездатною.

Хто їй потрібний?

«Я прийшла прикрашати цей світ, — каже така дівчина, маючи на увазі банальне паразитування. – Мені потрібен сильний і люблячий чоловік, який зможе зробити моє життя особливим». Іншими словами, їй потрібен той, хто оратиме на її бажання, обожнюватиме її лінощі і не висуватиме жодних претензій. Тоді вона буде щасливою!

Правда, багато хто забуває, що вивчена безпорадність, вимога опіки та турботи від інших ставить людину в позицію залежної дитини, яка в усьому зобов’язана підкорятися тому, хто дає. Слабкий не несе жодної відповідальності за своє життя, не може за себе постояти чи забезпечити. І йому це все дадуть, але натомість вимагатимуть послуху, позбавивши переваг дорослого світу – свободи вибору, незалежності, влади. Як би кажучи: «Добре, ми відповідаємо за тебе, але ти маєш у всьому нас слухатися!»

Діти так і чинять, поки не відчувають у собі сили випорхнути з батьківського гнізда, щоб розпочати власне життя. Але є і такий тип людей, які хочуть отримувати всі плюшки одразу. Нічого не робити, ні за що не відповідати і при цьому нікого не слухатись, нав’язуючи оточуючим свої «хочу». Виходить, вони не тільки не несуть жодної користі, але ще й вважають, що всі довкола їм винні. «Я сидітиму в тебе на шиї і тобою командуватиму!» — каже самовпевнена нахабниця. Чи потрібно уточнювати, що такий підхід жоден нормальний чоловік не терпітиме?

Хто ж така сильна жінка?

Вже явно не дива із заплаканими очима, згорбленою спиною та випаленим згарищем замість душі. Похмурі, гонорові та отруйні дамочки – все це повз касу. Сильна жінка не може справляти відразливого враження. Навпаки, її енергія б’є ключем, заражаючи всіх довкола своїм натиском і харизмою. Саме такі особи здаються нам неймовірно привабливими, до них хочеться тягнутися, їх хочеться любити. І, звісно, навколо них збираються натовпи залицяльників… Їм ніколи оплакувати незавидну частку, скаржитися, пихкати. Вони переповнені ресурсами та отримують від життя кайф, тому й нарозхват. Тоді як слабкі сидять і ниють, смокчуть вашу енергію, нагадуючи вампірів, від яких хочеться втекти, відмахуючись часником. Уловлюєте різницю?

Те, що сильних особистостей усі використовують і доять – теж помилка. Якщо ви гарні собою, розумні, сексапільні та затребувані, за вами бігатимуть із дарами, завалюватимуть вас подарунками, пропонуватимуть усілякі послуги. Такі всім потрібні, за їхню увагу боротимуться будь-якими засобами! Тоді як слабкі люди не мають такої чарівності ні на йоту. Тому змушені липнути та маніпулювати – бігати за чоловіками, прогинатися, грати в ігри, спокушати. Вони нудні та порожні, їх можна «поюзати», щоб скинути напругу… І то не кожен чоловік захоче зв’язатися з «вампіркою», яка вимотає йому душу та зіпсує кров. Від прокажених тримаються подалі: їхня слабкість заразлива.

Головна порада для інфантилок

Якщо ви втомилися від самотності, якщо хочете відчути себе затребуваною та коханою – припиніть мріяти про те, щоб сісти комусь на шию і просто так отримувати бонуси. Так роблять тільки слабкі, а ви й так слабші за всіх навколо. Тому від вас тікають, відмовляють вам у увазі, зраджують… навіть близькі давно від вас втомилися. Хочеться опіки та турботи? Але ж ви не дитина. Це діти не здатні за себе постояти. Вони ще тільки вчаться, стають на ноги, багато в чому підкоряючись батьківській волі. А ви не хочете нікому підкорятися, ви бажаєте, щоб світ грав за вашими правилами! Для цього потрібно взяти на себе відповідальність за своє життя. Прокачувати ресурси, збільшувати внутрішні опори, бути особистістю. Бракує уваги чоловіків? Шукайте в собі сили, випромінюйте тепло, будьте в плюсі – і за вами вишикується черга з принців. Якщо ви правда готові змінюватися.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *