20 Вересня, 2024
Чому ти такий бідний, якщо такий розумний?

Чому ти такий бідний, якщо такий розумний?

На жаль, частково це твердження вірне. Але, тут виникає питання: а кого можна вважати розумним? Подібне визначення суб’єктивно до неможливості. Відбувається змішання різних уявлень про людину.

Начитану людину вважають освіченою, з високим IQ – розумною. Звичайно є методики, які, напевно, можуть за певними критеріями оцінити ступінь і рівень інтелекту, але ними мало хто користується в повсякденному житті. В цілому, соціально адаптовані учасники соціуму, знаходяться приблизно на одному інтелектуальному рівні.

Виділяються із загальної маси тільки люди з дійсно яскраво вираженими талантами: діти індиго, генії-математики і т.д.

Яскравий приклад — геній математики Перельман, який довів гіпотезу Пуанкаре. Мало того, що він відмовився від істотної міжнародної грошової премії, так ще й в буквальному сенсі живе у фактичному запереченні всіх благ цивілізації. З точки зору середньостатистичної людини це незрозуміло. Це щось пов’язане з метафізикою, особливим сприйняттям світу, буття, сутності речей і всього того, що мені особисто практично недоступно. .. Таких людей одиниці!

Саме такі люди і роблять революційні відкриття, які призводять в кінцевому підсумку до практичної реалізації певного продукту (не харчового, а продукту як результату). І використовують їх досягнення, адаптують в потрібному напрямку саме підприємці!

Повторюся: загальний рівень більшості людей приблизно однаковий. І ми користуємося тільки результатами чужої інтелектуальної праці, застосовуючи отримані навички і знання для вирішення конкретного завдання.

Наприклад: ми користуємося можливостями комп’ютера і телефону, але навіть не уявляємо скільки технологій, знань, винаходів було застосовано для створення цілком буденного і звичного для нас пристрою, про технологічну складність якого ми навіть не замислюємося.

Головне завдання бізнесмена і підприємця полягає в правильному використанні вже отриманих знань, технологій, можливостей і популяризації їх у повсякденному житті.

“Відмінник” з психологічної точки зору з дитинства знаходиться в зоні комфорту: його хвалять вчителі, батьки, у нього зразкову поведінку, вони спокійні і врівноважені в більшості своїй і, найголовніше — вони бояться помилитися або зробити щось не так! Тому що на підсвідомому рівні вони бояться, що їх будуть лаяти, навіть якщо їх лаяти ніхто і не збирається.

“Трієчники” – хуліганисті, активні хлопці, фактично роблять тільки те, що їм цікаво, вони не бояться отримати і люлей від батьків, і від недругів у дворі. Вони завжди готові до дії! Якщо їм стає щось цікаво-роблять це до кінця, з азартом і навіть натхненням, не дивлячись ні на що! У них є мотивація робити тільки те, що їм подобається. А решта – другорядне.

Приблизно так само і в бізнесі. Підприємець знає, що він хоче і вирішує проблему, в більшості випадків, не сам, а за допомогою якраз тих, вже згаданих “відмінників”. Розмірковуючи про завдання і способи її вирішення їх не хвилюють складності, тому що вони іноді навіть не уявляють, що це може бути складно. “Трієчники” як правило мають більш широким кругозором, але поверхневими знаннями.

У “відмінників” навіть стиль мислення інший, часто від них можна почути фрази: Це неможливо, так не буває, ні у кого не вийде і т. д. Саме тому, що вони іноді занадто багато думають — горе від розуму в прямому сенсі.

Успішний підприємець такими категоріями взагалі не думає, а виходить з виразу: є мета-йду до неї! Все інше-непотрібна рефлексія.

Істинний успішний підприємець піклується про своїх клієнтів, думає про них, створює комфорт і т.д. і чітко розуміє, що затребуване, за що люди готові йому заплатити і скільки. Це дуже хороша риса, завжди приводить до успіху!

Повертаючись до головного питання статті, можна зробити висновок: щоб домогтися успіху необхідно ставити собі мету, яка вам цікава і наполегливо, холоднокровно, покроково її досягати!

Необхідні знання можна почерпнути в ході руху, або залучити більш кваліфікованих фахівців-помічників. Зіткнулися з проблемою — вивчайте її, шукайте інформацію і знання. Передбачити які вам знадобляться знання неможливо. Володійте широким кругозором, а предметні області вивчайте в ході боротьби за лідерство і по шляху до успіху!

“Якщо ви чогось сильно хочете, весь Всесвіт допоможе вам цього досягти!” (Пауло Коельо, “Алхімік”) у вас все вийде, якщо ви цього захочете.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *