19 Вересня, 2024
Шляхетність українок! В історії українського народу жінка мала завжди почесне місце

Шляхетність українок! В історії українського народу жінка мала завжди почесне місце

“В історії українського народу жінка мала завжди почесне місце. Її становище в родині і суспільстві було вище і краще ніж у других народів.Через часті напади напади кочовиків та східніх народів на українські землі виробився в української жінки незвичайний гарт. Це не плекана жінка заходу, що жила більше для розваги, ані невільнича жінка сходу. Українська жінка мусіла нераз самостійно боронити домашнє вогнище і через те виробила в себе рішучість і самостійність”

Власне, незалежність українки формувалася упродовж багатьох сотень років. Ця ознака нашого суспільного життя, ця риса української вдачі настільки прикметна і яскрава, що дехто із дослідників схильний перебільшувати її вплив на перебіг історичної долі України.

Можна наводити і наводити безліч прикладів справжньої українки, та й кожна з нас, кожна наша мати є тим беззаперечним прикладом гідності, шляхетності та незламного українського духу, який веде до перемог та слави, слави України, українок, українських відважних чоловіків, українських сімей.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *